Americká rocková kapela Kings of Leon zahrala v utorok v britskej televíznej šou Later... With Jools Holland novú skladbu Around The World. Muzikanti tiež odprezentovali svoj najnovší singel Waste a Moment. Okrem nich sa v programe ukázali aj Jimmy Page, Jack White, Sting, Banks, M83 a Kandace Springs.

Obidve spomínané piesne sa budú nachádzať na očakávanom albume WALLS, čo by mal byť backronym pre We Are Like Love Songs. Novinka vyjde 14. októbra a bude obsahovať dovedna desať skladieb. Formácia nahrala album v Los Angeles s producentom Markusom Dravsom, ktorý má na konte spoluprácu s Björk, Arcade Fire alebo Coldplay.

Ako nedávno prezradil frontman kapely Caleb Followill, niektoré skladby na albume sú inšpirované jeho súkromím. Balada Walls je vraj o smrti jeho blízkeho priateľa, pričom pieseň Find Me venoval manželke, supermodelke Lily Aldridge. Tridsaťštyriročný spevák sa na štúdiovke dokonca otvoril aj o svojom boji so závislosťou od alkoholu, ktorú opísal v skladbe Over.


Kings Of Leon tvoria bratia Caleb, Nathan a Jared Followillovci spolu s ich bratrancom Matthewom Followillom. Prvý štúdiový album Youth And Young Manhood vydali v roku 2003. Po ňom nasledovali nahrávky Aha Shake Heartbreak (2004), Because Of The Times (2007), Only By The Night (2008), Come Around Sundown (2010) a Mechanical Bull (2013). Všetky sa umiestnili v prvej päťke britského albumového rebríčka a posledné tri menované i v prvej päťke amerického rebríčka Billboard 200. Medzi najväčšie hity formácie patria piesne The Bucket, Sex On Fire, Use Somebody, Radioactive či Supersoaker

Ďalšie vystúpenia z utorkového vydania Later... With Jools Holland:


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/KingsOfLeon

Súvisiaci interpreti: Kings Of Leon