Po minuloročnom úspešnom debutovom albume Jarné piesne prichádza folkový spevák z Považskej Bystrice Róbert Fapšo s druhým albumom Hudba je Láska. Názov albumu charakterizuje spevákov vzťah k hudbe ako silnému spojeniu so sebou a s poslucháčmi, ktorým tak môže prostredníctvom slov v rodnej slovenčine predávať myšlienky, názory, pocity zo svojho najhlbšieho vnútra.

Róbert Fapšo sa venuje hudbe už 10 rokov a po pôsobeniach vo viacerých kapelách sa v ňom ustálila potreba písať vlastné piesne, vkladať do nich pocity z každodenných dní a hlavne hrať a dávať zo seba lásku k hudbe ľudom na živých vystúpeniach.
Na albume poslucháči nájdu 7 piesní rôznych farieb a žánrov, z ktorých každá vznikala postupne a dlho dozrievala a album tak pôsobí rozmanitejšie a dospelejšie.

Na albume boli použité rôzne zaujímavé zvuky, napríklad starý skoro 70-ročný orgán Hammond, meditačné zvuky mora z ostrova Gozo v závere skladby Pieseň mora, ale aj zborový spev viacerých hudobníkov z Považskej Bystrice v piesni To nie je málo a Hudba je Láska.


Na albume Róbert Fapšo spolupracoval s viacerými hudobníkmi, druhé vokály si zaspievali víťazka súťaže Mladý talent Katarína Marošiová a zakladateľka projektu AcaPeople Mária Fapšová. O basovú gitaru sa postaral Roman Depko známy aj z kapely Seventh Weapon, bicie a perkusie nahral Lukáš Kvaššay a huslové party nahrala Nina Žwaková. O dizajn sa postaral Juraj Vačko a celý album do podoby akú ju môžete počuť zmixoval a zmastroval Michal Zachar z Pine Hill Sound.

Album vychádza na streamovacích službách, ale aj ako hudobný nosič a jeho krst sa uskutoční 28. septembra v KC CoolTajneR v Považskej Bystrici.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Róbert Fapšo.