Nový zjav na slovenskej hudobnej scéne Svetlanna je ako chameleón, ktorý sa hudobne nedá ľahko zaškatuľkovať. Jej najnovšia skladba Utekám, ktorú predstavuje spolu s videoklipom, ju odhaľuje v úplne novej a veľmi zaujímavej polohe. Atmosféra klipu a piesne je rovnako tajuplná ako samotná speváčka.

Svetlanna je na slovenskej hudobnej scéne len niečo vyše roka, ale aj za tak krátky čas dokázala na seba nejedenkrát upozorniť. Či už to bolo "zadymeným" debutovým klipom k piesni L.E.N. alebo nečakanou zmenou imidžu z drsňáčky na dámu v druhom singli Motýľ. Tentokrát speváčka prichádza s novou skladbou, ktorej text napísala spoločne s Alexandrou Hornou. Hudbu so silnou atmosférou, akú na slovenskej popovej scéne nepočuť často, zložil hudobník Dominik Greiner.

"Pre mňa tento text opisuje pocity, ktoré možno denno-denne väčšina z nás prežíva. Plávame vo vlnách života – rieky, v ktorej sa dobrovoľne topíme. Ja osobne nerada čakám na pomocnú ruku, pretože si uvedomujem, že tie vlny musím zvládnuť hlavne sama. Inak by som zostala stáť na jednom bode. Snažím sa utekať a prekonávať samú seba. Niekedy sa to podarí a inokedy sa topím," priblížila Svetlanna myšlienku svojho tretieho singla.


Novinka jej priniesla aj spoluprácu s Martinom Valihorom

Na piesni Utekám sa svojím talentom podieľal aj za hranicami rešpektovaný Martin Valihora, ktorý v štúdiu Martina Čemu nahral minimalistické bicie. O finálny zvuk sa postaral Marek Rakovický. "Martin bol chýbajúcou čerešničkou na torte, ktorú sme potrebovali, aby sme so skladbou boli úplne spokojní. Veľmi sa teším z našej spolupráce i z toho, že Martinovi sa naša tvorba natoľko zapáčila, že sme sa dohodli na dlhodobej spolupráci. Je to pán muzikant a som rada, že sa stal súčasťou našej koncertnej skupiny," teší sa Svetlanna, ktorá sa s Valihorom prvýkrát naživo predstavila minulý mesiac na párty svojho vydavateľstva Universal Music.

Videoklip, v ktorom dominuje krásna tanečníčka a budúca učiteľka matematiky a chémie Tereza Barakatová, sa nakrúcal v uliciach Petržalky a v lužných lesoch okolo Dunaja, scény s kapelou sa dotočili LVGNC studios. "Hneď na začiatku som mala jasnú predstavu, že by som chcela v klipe scénický tanec. Ak by som však v klipe tancovala ja, tak z umeleckého dojmu by bola skôr komédia," hovorí so smiechom Svetlanna.

"Hľadali sme dievča, ktoré nielen dobre vyzerá, ale aj tancuje. Našli sme ju až neuveriteľne ľahko – asi po 15 minútach hľadania na Facebooku. Už pri prvých záberoch nás Tereza presvedčila o svojich tanečných kvalitách. Veľmi dobre sa s ňou pracovalo," prezradil režisér Miro Remo, ktorý v týchto dňoch uvedie do kín svoj prvý celovečerný film Comeback. So Svetlannou spolupracoval už aj na spomínanom debutovom videoklipe L.E.N. 

Singel Utekám je treťou ochutnávkou z pripravovaného debutového albumu, na ktorom Svetlanna dlhodobo pracuje. Všetky jej vydané skladby môžete počúvať aj na Deezeri.

natáčanie videoklipu Utekám Zdroj: Simona WeisslechnerPozrite si viac fotiek z nakrúcania klipu Utekám

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Viac sa o speváčke dozviete na www.facebook.com/svetlannaband.

Foto: Mária Švarbová (titulná fotografia), Simona Weisslechner (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Svetlanna