Hudobno-vzdelávací projekt Paci Pac vyrazí v sobotu na turné po Slovensku s názvom Pesničková Encyklopédia. Formácia v zložení speváčka a herečka Adriana Pešinová (Paci) a hudobník a textár Mário Praženec (Pac) v rámci neho zavítajú počas októbra a novembra do 25 slovenských miest, kde urobia deťom radosť s ich novou šou. Vstupenky na podujatia sú už v predaji.

"Už sa nevieme dočkať s Paci na deti a ich reakcie pri našej novej šou. Veríme, že sa im bude páčiť a najmä, že sa zabavia, vyjašia a aj niečo naučia. Samozrejme, že aj na chvíľku si rodičia budú môcť oddýchnuť, pretože Paci s deckami neustále vymýšľa nejakú interakciu," uviedol na margo koncertnej šnúry Praženec, ktorý svojho času pôsobil ako gitarista kapely Iné Kafe.

Dvojica počas svojich predstavení zaspieva deťom aj ich najnovší singel Pes a Mačka, ktorý zverejnila začiatkom mesiaca a je coververziou známej skladby z 80. rokov. "Presne tento rok bude mať táto pesnička 30 rokov, kedy vyšla na albume Peter, Vašo a Beáta deťom. V roku 1987 patril tento nosič u detí medzi najobľúbenejší. Myslíme si, že dnešné deti by mali poznať tieto pesničky, na ktorých vyrastali ich rodičia. Sú tak jednoducho zapamätateľné, až sú nádherné a veľmi chytľavé. Niekedy sa pristihnem, že si hm-kam melódiu počas dňa," vyjadril sa Praženec.

Paci Pac robia deťom na Slovensku radosť od roku 2015. "Som veľmi rada, že som toho súčasťou. Od malička som chodila do divadelného krúžku a milujem deti, ich úprimnosť a fantáziu lebo je neobmedzená a spontánna. Veľa ma vedia naučiť a hlavne sa pozerajú na svet úplne inak ako my dospelí. Naše zábrany a strachy nám neumožňujú byť v dospelom svete niekedy samými sebou. Deti nám ukazujú ako byť aj v tejto dobe neobmedzení a bezprostrední, keď nás niečo teší alebo sa nám niečo podarí. Či už ide o ten náš súkromný, či pracovný svet," vysvetlila Pešinová. Dvojica má na konte viacero CD a DVD ako napríklad Paci Pac (2015), Pesničková Encyklopédia (2016) či Pesničky a rozprávky (2017). Ich prvým singlom bola skladba Ťapy Ťap, ktorá na službe YouTube zaznamenala už vyše osem miliónov zhliadnutí.

Termíny koncertov Paci Pac počas turné Pesničková encyklopédia:
14. októbra - Korňa, Dom kultúry
15. októbra - Turzovka, Dom kultúry
17. októbra - Stupava, Dom kultúry
18. októbra - Zlaté Moravce, Mestské stredisko kultúry a športu
19. októbra - Malacky, Event Hall
20. októbra - Trenčín, Kino Hviezda
22. októbra - Bytča, Dom kultúry
24. októbra - Skalica, Dom kultúry
25. októbra - Modra, Mestské kultúrne stredisko
26. októbra - Hlohovec, Empírové divadlo
27. októbra - Martin, Kino Strojár
28. októbra - Žarnovica, Mestský úrad
29. októbra - Šaľa, Dom kultúry
3. novembra - Lučenec, Kino Apollo
5. novembra - Bratislava, Dom kultúry Zrkadlový háj
7. novembra - Piešťany, Mestské kultúrne stredisko
9. novembra - Trnava, Kino Hviezda
10. novembra - Nitra, Kultúrny dom Drážovce
15. novembra - Považská Bystrica, Kino Mier
23. novembra - Banská Bystrica, Aula SZU
25. novembra - Košice, Aula - Spoločenské centrum
26. novembra - Poprad, Dom Kultúry
28. novembra - Nové Zámky, Dom kultúry
29. novembra - Žilina, Dom Odborov
30. novembra - Bratislava Dom Kultúry Dúbravka

Zdroj: SITA (Pacipac.sk)
Foto: PR