Podujatie Spolu za kultúru, ktoré sa malo uskutočniť 14. októbra na Námestí SNP v Bratislave, bude vzhľadom na opatrenia súvisiace s pandémiou COVID-19, presunuté do online priestoru. V rovnakom čase, ako bola plánovaná pokojná manifestácia, teda o 17:00, sa uskutoční v priestoroch Design Factory Okrúhly stôl.

Diskusiu zástupcov kultúrnej obce a ďalších diskutujúcich bude možné sledovať prostredníctvom live streamu na stránke www.facebook.com/spoluzakulturu ako aj na stránkach partnerských médií Aktuality.sk a Denník N. 

Súčasťou podujatia bude aj predstavenie dokumentu Nikitu Slováka Neviditeľní, ktorý divákom sprostredkuje príbehy reálnych ľudí -pracovníkov kultúry, ktorých väčšinou nikto nevidí, ale bez ktorých by žiadne kultúrne podujatie nebolo možné zrealizovať. Ak padne zázemie kultúry, padne aj kultúra samotná, a práve tomu chcú zástupcovia kultúrnej obce zabrániť. Považujú preto za potrebné, keď aj nie formou protestu, tak aspoň online podujatím upriamiť pozornosť na neúnosnú situáciu v čase koronakrízy, spôsobenú predovšetkým nedostatočným kompenzovaním prijatých opatrení veľkej časti pracovníkov v kultúre.

Diskutovať budú: 

Tibor Zelenay - Asociácia hudobných klubov Slovenska
Martin Štefanek - Hurricane rentals 
Pavol Smolka - Hudobná únia Slovenska
Nikita Slovák - režisér
Ján Orlovský - Nadácia Otvorenej spoločnosti 
Zuzana Mistríková - Asociácia nezávislých producentov 
Edo Jánošík - Ticketportal
Raymond Kaňa a Michal Berezňák - Združenie promotérov a festivalov Slovenska
Martin Knut - Liga za duševné zdravie 
a ďalší

Redakciu Hudba.sk za organizátorov podujatia Spolu za kultúru informovala Vladimíra Pôbišová. Správu sme upravili.