Už vo štvrtok 15. novembra odštartuje v bratislavskom klube MMC slovenské turné kapely Divokej Bill. Ešte pred pár dňami chalani tvrdili, že na turné po Slovensku pôjdu sami a žiadnych hostí ani predkapelu neberú, pretože ich je aj tak dosť veľa. Tesne pred spustením turné si to kapela rozmyslela a rozhodla sa pre berlínsku skupinu Mr. Wu.

"To, čo Mr. Wu robia, je poriadny rock'n'roll. V októbri na miniturné v Británii sa nám spolu výborne hralo. Chalani fungujú v dnešnej zostave asi rok, pretože menili frontmana. Teraz je s nimi Andy Fall, ktorého berlínska hudobná scéna totálne uznáva," hovorí Vašek z Divokého Billa.

Divokej Bill a Mr. Wu sa spoja až od druhej časti turné, teda od 27. novembra v Banskej Bystrici. Zaujímavosťou skupiny Mr. Wu je had, ktorého si berie na každý koncert so sebou. Druhým poznávacím znamením je whisky, ktorú hudobníci so sebou nosia pre istotu, ak by had niekoho uštipol. Mimo šatne bude ale celé turné o hudbe, ktorú Divokej Bill pilujú v skúšobni. 

Divokej Bill bude po novembrovom turné po Slovensku sústreďovať energiu na poriadne oslavy pri príležitosti 15 rokov fungovania kapely. Koncerty u nás by mohli slúžiť ako generálkou pred veľkým turné po Česku, no líder Vašek to odmieta. "Takto by som to určite nenazval. Chodíme k vám veľmi radi a určite nie preto, aby sme si na vás skúšali generálky. Prídeme hrať naplno, pretože keď dostávaš energiu z publika, tak sa to inak ani nedá, iba hrať naplno. Strhne ťa to a ideš. Na Slovensko už chodíme čím ďalej, tým častejšie a zistili sme, že Slováci sú super, bavia sa a dokážu  to poriadne roztočiť." 

Či tieto slová chvály budú platné  aj po turné, to sa rozhodne práve počas ôsmich koncertov od Bratislavy po Žilinu, od 15. novembra do 1. decembra.

Divokej Bill SK Tour 2012:

5. 11. - Bratislava, MMC (kúpiť lístky)
16. 11. - Košice, Colloseum 
17. 11. - Prievidza, Diwadlo 
27. 11. - Banská Bystrica, Klub 77 
28. 11. - Nitra, Nová Pekáreň 
29. 11. - Trenčín, Piano 
30. 11. - Nové Zámky, CCX 
1. 12. - Žilina, Smerr Pub

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, PR manažérka Divokej Bill SK Tour 2012.

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill