Speváčka Zdenka Predná v pondelok 18. novembra pokrstí svoj nový album. Za krstnú mamu si vybrala oceňovanú hudobníčku Janu Krischner. Na slávnostnom krste v novom Nu Spirit Clube Zdenkin koncert spestria aj ďalší zaujímaví hudobní hostia. Prvých 100 návštevníkov navyše dostane k vstupenke ako darček jej nové CD.

Štvrtý album Zdenky Prednej s názvom Amulet sa bude krstiť v nových priestoroch Nu Spirit Clubu v pasáži Luxor na Štúrovej ulici v Bratislave. Šarmantná speváčka predstaví svoje nové autorské skladby naživo s kapelou v zložení Marek Gregor (bicie), Radovan Gregor (basová gitara), Matej Mikloš (klávesy), Ladislav Tvrdý (gitara), Peter Sandanus (saxofón). "Krst bude pre kamarátov, ale aj pre fanúšikov. Zahráme asi 10 skladieb. Päť starých a päť nových. Samozrejme, bude tam niekoľko zaujímavých hostí z albumu Amulet. Ktorí to sú, sa nechajte prekvapiť," pozýva svojich priaznivcov Zdenka Predná.

Album je osobný, no plný hostí

Amulet vníma 29-ročná speváčka a textárka ako zásadný počin svojej doterajšej hudobnej kariéry"Trvalo mi to síce viac ako tri roky, ale môžem s pokojným svedomím prehlásiť, že ide o môj najlepší a najdokončenejší album," hovorí. Väčšina z jedenástich piesní vznikla pod producentskou taktovkou Martina Šrámka a Andreja Hrušku zo štúdia Littlebeat. Texty k deviatim piesňam na albume si speváčka napísala sama a na väčšine z nich sa podieľala aj ako skladateľka.

Názov jej najosobnejšieho albumu je odkazom na rodné mesto - Banskú Štiavnicu, ktorá je pre Zdenku nielen domovom, ale aj zdrojom inšpirácie a synonymom pocitu bezpečia a súkromia. "Štiavnica ma vracia späť k tomu, aby som bola pri zemi. Tam som doma, nie som tam žiadna hviezda, cítim sa byť normálna baba, čo mi strašne vyhovuje a veľa mi to dáva. Stále ma to tam ťahá, stretáva sa tam aj veľa umelcov a ľudí, ktorých by som inde nestretla," povedala nedávno v exkluzívnom rozhovore pre Hudba.sk. Svoj vzťah k rodnému mestu vyjadrila aj v pesničke Amulet - Štiavnica.


Za krstnú mamu si Zdenka Predná vybrala úznávanú speváčku Janu Kirschner. "Mám ju rada ako osobu, aj ako speváčku. A tiež sa podieľala na mojom albume s pesničkou Kam ma nesie," pripomína Zdenka. "Dala mi ju v úplne inej forme, ako je na albume. Potom sme sa stretli, bola som u nej doma, tam to Eddie Stevens hral na klavíri, ona spievala, ja som si to nahrala a poslala chalanom z LittleBeat. Oni to zaranžovali do tej podoby, v akej to je a myslím, že sa im to veľmi podarilo," prezradila v našom rozhovore.

Zdenka Predná na albume spolupracovala aj s českým spevákom Vojtěchom Dykom, s Lososom zo skupiny Noicecut, rapermi Lyrikom a Ideom, s filharmonikom Milanom Adamcom či so známym perkusionistom Igorom "Ajdžim" Sabom. "Oslovila som ľudí, ktorých som osloviť chcela a tento album je oproti tým predošlým, na ktorých som nemala skoro žiadnych hostí, úplný opak. V podstate skoro v každej skladbe je nejaký hosť a sú to všetko ľudia, ktorých mám rada a s ktorými spolupracujem už dlhšie," vysvetlila.

S albumom Amulet sa speváčka plánuje na budúci rok vydať na turné. Od budúceho týždňa je novinka šarmantnej speváčky dostupná vo všetkých kamenných obchodoch. Už teraz sa dá kúpiť na CD cez iPark.sk alebo v digitálnom formáte na stránke Beatban.com. CDčka budú k dispozícii aj v pondelok 18. novembra v Nu Spirit Clube. Prvých 100 hostí dostane Amulet zdarma ako darček k vstupenke.


Ukážky všetkých skladieb z albumu si môžete vypočuť na speváčkinej Youtube stránke.

Text: Hudba.sk, Propaganda House
Foto: Katarína Bell

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Zdenka Predná