Spojením talentu mladej hudobníčky so skúsenými inštrumentalistami a špičkovou produkciou vznikol singel s potenciálom urobiť z pomerne neznámej speváčky a autorky meno, ktoré si ľudia zapamätajú. Pesnička Stále viac od Slávky Tkáčovej je výpoveďou o túžbe mladej ženy hlbšie chápať život v jeho plnosti a opustiť každý strach, ktorý ho zabíja.

"Každý nový deň vnímam ako šancu šíriť radosť, ktorá dnešnej ubehanej dobe tak veľmi chýba. Nebáť sa byť k sebe ľudskými a hľadať to podstatné, to je hlavným posolstvom piesne Stále viac," približuje Slávka Tkáčová svoj prvý singel. Sympatická Bardejovčanka je autorkou hudby a v spolupráci so Silviou Kaščákovou napísala aj text.

Slávka Tkáčová, 2017 Zdroj: Viktória Akbáriová

V piesni ju hudobne doprevádzajú klavirista Daniel Špiner, známy najmä vďaka dlhoročnej spolupráci s Katkou Koščovou, ale aj vďaka hraniu s Martinom Geišbergom či Katkou Knechtovou, basgitarista Michal Šelep (Andrej Šeban Band), bubeník Michal Fedor (Peter Lipa Band) a gitarista Lukáš Konštiak. Singel vznikol v pražskom štúdiu Biotech pod taktovkou vyhľadávaného producenta Ecsona Waldesa. 

Videoklip vznikol na strednom Slovensku a striedajú sa v ňom speváčkine zábery z mobilu s profesionálnymi snímkami. "V piesni sa snažím viac porozumieť životu. Po odpovede si tak v klipe, ako aj v realite, idem do ticha, mimo ruchu, konzumu a neustáleho zhonu. Milujem stopovanie, vďaka ktorému spoznávam nových ľudí a ich odpovede," opisuje Slávka vznik i tému klipu, ktorého výrobu zrealizoval Bammbus.


Slávka Tkáčová odštartovala svoju hudobnú cestu v roku 2013, kedy sa stala víťazkou celoslovenského súťažného projektu Gospeltalent (jeho prvou víťazkou bola Sima Martausová). V decembri 2016 vydala svoj prvý album Je čas. Pochádza z Bardejova, má piatich súrodencov a je študentkou Pedagogickej fakulty UK v Bratislave. 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol manažér Slávky Tkáčovej Lukáš Marťák. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o speváčke dozviete na oficiálnych stránkach www.slavkatkacova.sk a www.facebook.com/slavkatkacova.sk.

Foto: Viktória Akbariová