Má len 19 rokov, no už stihla vydať dva albumy a získať si tisícky fanúšikov, najmä medzi svojimi rovesníkmi a mladšími tínedžermi. V novom singli s názvom Generácia II sa rapujúca blondýnka s talianskymi koreňmi stavia do roly ich hovorkyne.

"Generácia, čo je plná chýb, no vieme, že sa nám raz podarí ovládnuť svet našimi zákonmi, sme budúcnosť, presne to sme my, to sme my," spieva Aless Capparelli v novom singli. Na tvárach starších poslucháčov tým možno vyvolá úsmev, no pre jej cieľovú skupinu - mladých ľudí, ktorí sa začínajú konfrontovať so svetom - môžu tieto slová z úst dievčaťa, ktoré si napriek neprajníkom ide svoje a má úspech, znamenať veľa. "Či robíme chyby alebo sme dokonalí, stále sme budúcnosť, tak na sebe pracujme, nech to stojí čokolvek," napísala pri zverejnení novinky na sociálnej sieti.

Či sa jej tvorba naozaj stane generačnou výpoveďou, ukáže čas, no isté je, že ambície ani chuť na sebe pracovať jej nechýbajú. Aj vo svojej tvorbe sa snaží mladých ľudí motivovať, aby sa nevzdávali svojich snov a vytrvali vo svojom úsilí. Svojou účasťou v jej novom videoklipe ju v tejto snahe podporili viaceré známe tváre spomedzi mladých Slovákov.

"Na účinkovanie v klipe som pozvala talentovaných ľudí, ktorí reprezentujú súčasnú úspešnú generáciu alebo majú najväčšie predpoklady uspieť v budúcnosti," hovorí Aless. Medzi hosťami sa okrem iných objavil známy Youtuber Matej Zrebný, tanečnica Vierka Ayisi, moderátorka Stanka Pavolová, či úspešný zápasník Marek Bartl, známy z televíznej šou Oktagon Výzva. Videoklip sa natáčal tri dni, režisérom je Martin Miko.


Text novinky si Aless tradične napísala sama, produkciu mal na starosti Pryor Music, ktorý v minulosti produkoval i skladbu Fame na jej druhom albume 18, vydanom na jar tohto roka. O mastering skladby sa postaral Icon z Kalifornie, známy vďaka spoluprácam s Lil Uzi alebo Wiz Khalifom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Barbora Šugárová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: archív Aless