Americký interpret Chance the Rapper pripravuje filmový muzikál Hope. Novinka prinesie príbeh skupiny tínedžerov z Chicaga, ktorí sa spoja a prostredníctvom umenia podnietia dianie v ich komunite. Novinka vznikne pod hlavičkou štúdia MGM, ktoré sa postará o jej výrobu aj financovanie.

Dvadsaťpäťročný Chance the Rapper bude snímku aj produkovať. Producentmi budú tiež Pat Corcoran a Scott Bernstein. Scenár muzikálu napíše Carlito Rodriguez, ktorý má na konte seriály Empire (2015) a Pozostalí (2014 - 2017). Držiteľ ceny Grammy Nico Segal, s ktorým Chance the Rapper spolupracoval v rámci skupiny The Social Experiment na albume Surf (2015), sa postará o pôvodnú hudbu projektu.

Chance the Rapper, celým menom Chancelor Jonathan Bennett, na hudobnej scéne debutoval mixtapeom 10 Day z roku 2012. Preslávil ho však najmä kritikmi pozitívne prijatý mixtape Acid Rap, ktorý vydal o rok neskôr. V roku 2016 uviedol na trh mixtape Coloring Book, ktorý mu vyniesol cenu Grammy za najlepší rapový album. Okrem Grammy za spomínanú nahrávku získal tiež zlatý gramofónik za najlepší rapový výkon a tiež ako najlepší nový interpret.


Zdroj: SITA (deadline.com)
Foto: facebook.com/chancetherapper