Bývalý člen skupiny One Direction, anglický spevák a skladateľ Harry Styles, ohlásil na budúci rok svetové turné Love On Tour, v rámci ktorého zavíta aj do strednej Európy. Postupne sa predstaví v štyroch našich susedných krajinách - Poľsku, Českej republike, Rakúsku aj Maďarsku.

Harry Styles v roku 2017 po rozpade kapely One Direction odštartoval sólovú kariéru prekvapivo vyzretým singlom Sign of the Times, ktorý sa zaslúžene stal hitom. O niekoľko mesiacov neskôr nasledoval eponymný debutový album, s ktorým dobyl UK Chart aj americký albumový rebríček Billboard 200, a jeho prvé samostatné turné s takmer 90 zastávkami po celom svete. Na východ od Nemecka však vtedy spevák nezavítal.

Zmení sa to v rámci budúcoročného turné, na ktorom podporí svoj nedávno ohlásený druhý sólový album Fine Line. Novinka, z ktorej presne pred mesiacom predstavil singel Lights Up, sa dostane na trh 13. decembra. Pol roka po jeho vydaní, 11. mája, vystúpi 25-ročný hudobník v O2 Arene v Prahe, deň predtým (10.5.) sa predstaví v Tauron Arene v Krakove. Vo Viedni vystúpi 30. mája v Stadthalle a o deň neskôr (31.5.) odohrá v maďarskej metropole v Budapest Arene posledný koncert v rámci európskej časti turné.

Love On Tour odštartuje 15. apríla v Birminghame a okrem Európy speváka zavedie aj do Severnej Ameriky a Mexika. Neskôr plánuje aj koncerty v Južnej Amerike, Ázii a Austrálii, ktorých termíny oznámi na budúci rok. Na turné ho budú sprevádzať americké speváčky King Princess (všetky európske koncerty od 15. apríla do 31. mája) a Jenny Lewis (severoamerické koncerty od 26. júna do 5. septembra) a jamajská interpretka Koffee (koncerty v Mexiku od 29. septembra do 3. októbra).


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív), Hudba.sk edit
Foto: Facebook.com/harrystyles