Kapela Pavol Petrik & Band momentálne boduje v slovenskom éteri so singlom Rieka. Za jeho výraznými rockovými črtami treba hľadať nového člena zostavy gitaristu Braňa Kociova. Hoci sa obidve strany registrovali už dlhšiu dobu, ich kroky sa v spoločnej skúšobni stretli až v septembri.

Po odchode Jiřího Popeka hľadala partia košických hudobníkov nového gitaristu a Pavol Petrik sa rozhodol osloviť práve Kociova. Keďže sa mu po festivalmi nabitom lete uvoľnili povinnosti v koncertnej partii Katky Knechtovej, postavil sa k ponuke spolupráce kladne. Ich muzikantská "chémia" fungovala natoľko, že sa stal členom skupiny.

"S Braňom sa poznáme už dlhšiu dobu, pričom v jeho prípade ma zaujala energia, s ktorou k skladbám pristupuje. Keďže sme do kapely potrebovali gitaristu, prehodili sme pár slov a som rád, že sme našli spoločnú reč. V tejto súvislosti chcem zdôrazniť, že Braňo nie je v našej skupine hosťom, ale stal jej plnohodnotným členom," vysvetľuje Pavol Petrik.

Petrik si od prítomnosti nového gitaristu v kapele sľubuje, že spolu vytvoria konštruktívny autorský tandem. Ich prvým spoločným dielom je už spomínaný singel Rieka dýchajúci romantickou atmosférou obalenou poprockovými aranžmánmi. "Do skladieb by som rád vniesol vlastnú pečať, ktorá by sa mala odraziť v nových energiou nabitých aranžmánoch. Ako by to mohlo a malo vyzerať je počuť už v singli Rieka. Z našej doterajšej spolupráce mám dobrý dojem. Chlapci tvoria výbornú partia a mojou snahou bude, aby mohli po čase povedať, že som k nim privial čerstvý vietor," uviedol Braňo Kociov.

Kreatívna spolupráca novej zostavy sa nepremieta iba do komponovania skladieb, ale výrazne sa začína podpisovať aj pod pripravovaný koncertný program. Jeho pilierom bude dynamika postavená práve na výrazných gitarových verziách Braňa Kociova. "Vždy ma bavilo produkovanie a práca s aranžmánmi. Viem si predstaviť, že si s Paľom sadneme nad skladbu a do skúšobne už prinesieme hotový koncept, kde ho spolu s ostatnými dotiahneme do finále. Momentálne sme vo fázach, kedy prechádzame pieseň po piesni a snažíme sa im dať novú energiu," dodal gitarista, ktorý má okrem Knechtovej na konte aj spoluprácu s Mirom Jarošom či Michaellou.

Pavol Petrik & Band - Rieka

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.

Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Pavol Petrik & Band