Slovenská skupina No Name vydaním DVD No Name Tour 2011, ktoré zaznamenáva záverečné vystúpenie minuloročného turné, dodržala sľub fanúšikom. "Sľúbili sme im, že DVD vydáme do roka a do dňa od koncertu v Košiciach,“ povedal pre agentúru SITA frontman kapely Igor Timko.

Prvotný záznam z produkcie RTVS pritom samotná televízia už niekoľkokrát odvysielala. Nové DVD obsahuje ďalších 40 minút z pôvodného koncertu. "Sú tam všetky naše hity, nevystrihnuté sóla, ktoré mal náš klávesák, či sóla Michala Žáčka. Keď si to človek pozrie, bude späť s nami na turné," sľubuje Timko.

Ide o prvé DVD kapely zo slovenského turné. Predchádzajúce dva koncertné záznamy totiž vznikli na koncertoch v Českej republike. Na vystúpení v košickej Steel Arene sa zúčastnilo viac ako päťtisíc fanúšikov.

O pocitoch hovoria cez hudbu

Skupina No Name fanúšikov a fanúšičky pred Vianocami potešila aj dvojdiskovou kolekciou Love Songs, ktorá obsahuje výber najlepších skladieb nielen o partnerskej láske, ale aj láske k životu. "Naša tvorba je postavená na emóciách a ich rôznych variáciách. Ľudia majú problém hovoriť o pocitoch otvorene, čo v skutku nie je celkom ľahké," pokračoval Timko.

Členovia kapely podľa vlastných slov nemajú problém hovoriť o svojich citoch, aj keď cez hudbu je to jednoduchšie. "Hudbou sa dá vyjadriť všetko, aj pozitívne aj negatívne," doplnil klávesák Zoltán Sallai. Dohromady 32 piesní vychádza na albume vo svojich pôvodných verziách. "Bol to impulz vydavateľa, ten má právo nakladať s pesničkami interpreta, ktoré niekedy pod svojimi krídlami vydal," objasnil líder No Name.

Ich zatiaľ posledný album s novými skladbami vyšiel pred rokom, na ďalšom ešte nepracujú. "Nerobíme albumy, na ktorých sú pecky dve pesničky a zvyšok je vata. Je to mrhanie časom, priestorom a energiou, preto sa snažíme, aby všetky pesničky boli kvalitné,“ dodal Igor Timko. Skupina sa momentálne viac sústredí na živé hranie, od začiatku tohto roka odohrala 111 koncertov.

Úspešný rok 2012 okrem dvoch noviniek v diskografii zavŕšilo aj v poradí už piaty český Zlatý slávik v kategórii Slávik bez hraníc.

Zdroj: SITA
Foto: No-name.sk

Súvisiaci interpreti: No Name