Všetkých štyroch členov poľskej death metalovej skupiny Decapitated, ktorí čelia Spojených štátoch obvineniu zo znásilnenia, prepustili na slobodu. Michala Lysejka, Rafala Piotrowského a Huberta Wieceka prepustili už 22. novembra a v stredu sa dostal na slobodu aj štvrtý člen skupiny Waclaw Kieltyka. Všetci štyria však museli odovzdať pasy a nesmú vycestovať zo štátu Washington.

Súd s obvinenými členmi skupiny Decapitated, ktorý sa mal konať 18. decembra, sa presúva na 16. januára. Členovia skupiny sú obvinení z toho, že 31. augusta po svojom koncerte v meste Spokane znásilnili fanúšičku. Zatkli ich 9. septembra po koncerte v Los Angeles.

Ženu mali znásilniť postupne všetci štyria vo svojom tourbuse. Hudobníci obvinenia odmietajú a na ich strane na súde svedčil aj Andy Marsh, člen skupiny Thy Art is Murder, ktorá v osudný večer vystupovala ako predkapela Decapitated. Marsh vypovedal, že fanúšička k zraneniam, o ktorých tvrdí, že ich utrpela pri brutálnom viacnásobnom znásilnení členmi skupiny, prišla údajne pri "násilnom tancovaní, počas ktorého si udierala ruky a telo do kovových zátarás".

Zdroj: SITA
Foto: FB.com/decapitated

Súvisiaci interpreti: Decapitated