Po vypredaných šestnástich jesenných koncertoch na Slovensku a v Česku spoločného turné Richarda Müllera a Adely Vinczeovej budú nasledovať v apríli, máji a júni 2018 ďalšie. Ona a On Tour zavíta do ďalších miest, opakovane sa zastaví iba v Bratislave a Prahe.

Spojiť talkshow s koncertom bol výborný nápad, ktorý ocenili diváci v Česku aj na Slovensku. V rámci jedného večera sa ľudia smiali aj dojímali a každé jedno vystúpenie obľúbenej dvojice ocenili obrovským aplauzom. Richard Müller bol milo prekvapený spontánnosťou Adely a tým, že na každom koncerte dokáže vymyslieť iné, niekedy vážne, inokedy vtipné, otázky. Najlepšej slovenskej moderátorke sa podarilo predstaviť hudobnú legendu v novom, netradičnom svetle.

"Čakal som od toho veľa, veď ide o Adelu Vinczeovú, no i tak som bol prekvapený. Bolo to ešte lepšie ako som čakal. Každý koncert mi kládla iné otázky. My sme sa na toto turné nejako zvlášť spolu nepripravovali. Nechal som jej úplnú slobodu v tom, čo sa ma bude pýtať. A bolo to fantastické. Jej otázky boli chvíľami insitné a chvíľami vážne. Podľa reakcií publika a podľa toho, čo nám ľudia písali na sociálnych sieťach, sa im to páčilo. Ja osobne som bol nadšený a už sa veľmi teším na jarnú časť turné," hovorí Richard Müller.

Prečítajte si: Aké je turné Müllera s Adelou? On ju "donútil" spievať, ona jeho smiať sa

Ona a On Tour
teda bude pokračovať aj na budúci rok. "Fanúšikovia si doslova vyžiadali, aby Richard a Adela prišli i do ďalších miest," hovorí manažér Adnan Hamzič. Ale aj tí, ktorí už program videli, môžu zažiť zase niečo celkom nové. Adeline spovedanie je totiž od koncertu ku koncertu celkom iné.

"Viem, že Adela je veľmi kultivovaný človek a tak som nečakal, že by sa z toho mohlo stať nejaké bulvárne okienko. Ona sa na každý jeden koncert špeciálne pripravila. A pýtala sa ma naozaj na všeličo. Rozkošná otázka napríklad bola, aké by som chcel byť zviera. Alebo aký som mal kostým na prvom karnevale," dodáva Richard Müller.

Po hudobnej stránke program Ona a On Tour pozostával z najväčších hitov Richarda Müllera, ale aj z noviniek z albumu 55 v špeciálnych úpravách. Nechýbala ani jeho skladba Adieu Adele, ktorá je dôkazom rešpektu a platonickej lásky Richarda k obľúbenej moderátorke. Na jar bude repertoár zrejme podobný.


"Ešte to síce neviem úplne presne, ale program asi veľmi meniť nebudeme. Vystúpime totiž prevažne v iných mestách. Ten program je naozaj krásny. My si to užívame a verím, že budú aj ľudia," uzatvára Richard Müller.

Ona A On Tour 2018:

12. 4. - Prievidza, Športová hala 
13. 4. - Martin, Kino Strojár 
16. 4. - Piešťany, Dom umenia 
17. 4. - Bratislava, Istropolis 
10. 5. - Praha, Divadlo Hybernia  
11. 5. - České Budějovice, DK Metropol  
18. 5. - Tatranská Lomnica, Teniscentrum  
19. 5. - Spišská Nová Ves, Športová hala  
21. 5. - Michalovce, Chemkostav Aréna 
22. 5. - Bardejov, Mestská športová hala 
23. 5. - Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku  
12. 6. - Považská Bystrica, Športová hala  
13. 6. - Levice, Športová hala 

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House.

Foto: Igor Petrilla

Súvisiaci interpreti: Richard Müller