Pár dní pred Vianocami, 20. decembra, v bratislavskom NTC vystúpi slávna skupina Omega. Frontman skupiny, János Kóbor, na tlačovej konferencii v Bratislave prezradil nové informácie o blížiacom sa o koncerte ale aj o ich predstavách o budúcnosti či ukončení kariéry.

Pred dvomi rokmi v Košiciach, minulý rok v Budapešti, a tento rok v Bratislave sa koná koncoročný koncert slávnej maďarskej skupiny Omega. Kapela ohlasu viacero hostí, pričom frontman János Kóbor ľutuje, že slovenský hudbník Marián Varga už nemôže byť medzi nimi.

Predkapelou skupiny Omega bude ženská rocková skupina Wasted Strings. Skupina už veľmi teší na vystúpenie a je odhodlaná návštevníkom koncertu ponúknuť 20. decembra nezabudnuteľný zážitok. Vstupenky na bratislavský koncert zakúpite v sieti Predpredaj.sk.

Rocková dáma vo forme

Kóbor János prezradil, že skupinu Omega oficiálne založili v roku 1962, ale nakoľko s Józsefom Lauxom és Lászlóm Benkőm hrali spolu už aj pred tým, možno povedať, že skupina prakticky oslavuje 60. výročie vzniku. Omega je vo vynikajúcej forme, a pred bratislavským koncertom ešte odohrajú štyri koncerty Omega Oratórium aj v Maďarsku.

"Najdôžitejšia vec v kapele Omega je tím. Ich jediným cieľom je splniť požiadavky, ku ktorým ich zaväzuje meno Omega, pre nich je dôležitá kvalita, ktorú chcú neustále zvyšovať. S Lacim Benkőm sme hovorili aj o tom, že najlepšie by bolo, keby nás Omega, ako skupina, prežila," dodal Kóbor.


Členovia kapely Omega naďalej hrajú, tvoria a pripravujú Omega-Testamentum. Omega bola vždy schopná sa obnoviť, dokonca zmenili 5-6 štýlov, kým sa dopracovali na dnešnú klasickú symfonicko-rockovú hudbu. János Kóbor dovršil 77 rokov, ale plány má až do roku 2021. V ten rok by mali dokončiť štadión Puskás Ferenc Stadion, kde by si rád zahral. Je to aj preto, lebo predchodcu tohto štadiónu, Népstadion,  štyrikrát naplnili fanúšikmi.

Nakoľko o kapele Omega sa vraví aj ako o "východných Rolling Stones", Kóbor si vie predstaviť ukončenie éry spoločným koncertom práve s Rolling Stones. Hoci ani ten koncert by nemal byť rozlúčkovým, pretože hudba je pre nich, podľa hudobníkových slov, doslova náboženstvom, ktorého sa nikdy nechcú vzdať.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: Predpredaj.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Omega