Slovenský spevák Miro Žbirka sa v sobotu predstaví v rámci svojho Vianočného Symphonic Tour 2018 na Zimnom Štadióne v Žiline a tri dni na to, 18. decembra poteší fanúšikov v košickej Steel Aréne. V krátkom rozhovore pre agentúru SITA prezradil, na čo sa návštevníci koncertov môžu tešiť.

"Čakajú nás vianočné koncerty, ktoré sme minulý rok nestihli urobiť, preto ich robíme teraz. Budeme na nich kombinovať moju skupinu so symfonickým orchestrom pod taktovkou Adriána Kokoša. Zaznie tam všetko, čo na ostatných koncertoch, len to bude ladené do takej vianočnej nálady, lebo s orchestrom to vždy vyznie pekne a sviatočne. A ako hosť príde Katka Knechtová, s ktorou si zaspievame aj našu novú pesničku Skúška snov," prezradil známy spevák a hudobník.

Miro Žbirka s kapelou a orchestrom predvedie aj jeho zatiaľ jedinú vianočnú skladbu. "Volá sa Vianočná (o prímerí). Určite ju zahráme aj s detským zborom. Tento projekt robíme už pár rokov, vydali sme aj Symphonic Album a tie aranžmány už dobre poznáme, máme to nacvičené a neustále sa v nich zdokonaľujeme a robíme také krôčiky vpred," uviedol spevák, ktorý sa už na dva nadchádzajúce koncerty veľmi teší.

Termíny vianočných symfonických koncertov Mira Žbirku:   

15. 12. - Žilina, Zimný štadión
18. 12. - Košice, Steel aréna

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Zdroj: SITA
Foto: Patrik Uhlíř

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka