Líder indie-popovej skupiny Don't Trust Butterflies Simon Štubniak alias The Curly Simon si tento rok pripísal na konto cenu Objav roka na Radio_Head Awards aj úspešnú spoluprácu s kapelou Fallgrapp na singli Keď padal sneh. Rok 2020 zakončí vydaním očakávaného debutového albumu, ktorému počas adventu predchádzali dva videosingle.

Jeho prvý album pod pseudonymom The Curly Simon má názov Things We Don't Say a vyjde v poslednú predvianočnú nedeľu, 20. decembra. Nahrávka, ktorá pozostáva najmä z nahratých synťákov a živých hudobných nástrojov, je Simonovým spoločným projektom s hudobníkom a producentom Matejom Turcerom, známym z rockovej kapely From Our Hands a bratislavského štúdia PULP.

Zvukovo rôznorodý album sa skladá z deviatich plnohodnotných skladieb, pri ktorých si na svoje prídu fanúšikovia rapu, popu, indie a elektroniky. O živé bicie sa postaral Tomáš Hríbik a ako jediný spevácky hosť sa na albume objaví Tamara Kramárová.

Ochutnávky z albumu ponúkol Simon počas ostatných dvoch víkendov, najskôr 6. decembra v podobe skladby You Don't Know a včera nasledoval ďalší videoklip k piesni The Lights. Oba vizuály vznikli počas návštevy anglického Brightonu, pričom o kameru, strih, farby, efekty a námet sa postarali takiež Matej a Simon. Súčasťou série budú aj videoklipy k ďalším trom skladbám.


Text: Hudba.sk (zdroj: The Curly Simon)
Foto: Matej Turcer