Prešovský multižánrový Dobrý festival minulý rok parádne oslávil svoje desiate narodeniny. Konal sa počas troch dní v júni 2017 a pozvanie na jeho narodeninovú oslavu okrem slovenských a českých hviezd prijala aj americká speváčka LP, herecká hviezda David Hasselhoff, či metalová legenda Sepultura. Tento rok si však podujatie dáva pauzu.

Dobrý festival počas svojej desaťročnej histórie postupne prekročil tieň regionálneho festivalu a získal si stabilné miesto na slovenskej festivalovej mape. Každý rok sa organizátori snažili zlepšovať nielen hudobný a sprievodný program, ale aj podmienky a služby pre návštevníkov festivalu. Práve z tohto dôvodu sa po dohode s mestom Prešov organizátori rozhodli dať Dobrému festivalu v roku 2018 pauzu. Nechali tak priestor pre plánovanú rekonštrukciu areálu prešovského prírodného kúpaliska Delňa, kde sa festival každoročne koná.

"Dobrý festival už nadobudol rozmery, ktoré nie je možné pokrývať pri podmienkach, v akých sa areál prírodného kúpaliska aktuálne nachádza. Riešili sme každoročne viacero vecí výrazne komplikujúcich organizáciu a bezpečný priebeh festivalu, preto som rád, že sme s mestom Prešov našli spoločný cieľ, ktorým je vytvorenie vyhovujúcich podmienok pre Prešovčanov a všetkých návštevníkov tohto krásneho areálu, a to nielen počas konania festivalu, ale celoročne," vysvetľuje Miro Tásler, organizátor Dobrého festivalu. 

Vrcholom podujatia býva každý rok koncert kapely IMT Smile, ktorá si pre domáce publikum v posledných rokoch vždy pripravila niečo špeciálne. A o jej koncert fanúšikovia neprídu ani počas festivalovej pauzy. Táslerovci totiž práve v Prešove v miestnom amfiteátri, kde sa konali aj niektoré vydania Dobrého festivalu, odohrajú prvý koncert svojho turné po najväčších slovenských amfiteátroch. "Dobrý festival sa stal neoddeliteľnou súčasťou tohto mesta. Aj preto sme sa s našou kapelou IMT Smile, ktorá je jedným z jeho každoročných headlinerov, rozhodli, že v rámci Amfiteáter Tour 2018 zahráme aj v našom rodnom meste," dodáva Miro.

Samotné koncerty turné budú vlastne takými malými festivalmi pod holým nebom. Fanúšikovia sa totiž môžu tešiť nielen na jedinečnú atmosféru pri západe slnka, ale aj na zaujímavých hostí. Sú nimi talentovaný folklorista Štefan Štec, známy z televíznej šou Zem spieva, a jeden z veľkých objavov prešovskej scény, kapela ElevenHill.

IMT Smile Amfiteáter Tour 2018:

16. 6. - Prešov 
23. 6. - Martin 
30. 6. - Banská Bystrica 
7. 7. - Východná 
14. 7. - Nitra

Redakciu Hudba.sk informovala Hana Tásler. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach kapely www.imtsmile.com  www.facebook.com/imtsmileofficial.


Foto: Ken Weingart

Súvisiaci interpreti: IMT Smile