"Každé zakopnutie nás robí silnejšími. Verím, že význam textu a posolstvo tohto songu ľudom pripomenie, aby nestrácali nádej. Za každým úsilím a vytrvalosťou s dávkou otvorenosti je nielen drina, ale aj zadosťučinenie," opisuje myšlienkovú ideu najnovšieho singla Nobody Said spevák a skladateľ Dominik Štofko.

Bratislavská kapela King Shaolin po nedávno zverejnenom časozbernom videoklipe Born Free! prichádza s ďalším singlom. Novinka Nobody Said pochádza z albumu Play Against The Rules, ktorý vyšiel v marci 2017. Podľa slov hudobníkov dokonale vystihuje prístup kapely, ktorá si svoju pozíciu na scéne poctivo vydrela na stovkách koncertov.

"Už päť rokov sa venujeme každodenne nášmu snu. Je to dlhá cesta plná vzostupov aj pádov, no stále na sebe tvrdo pracujeme. Tento princíp, táto realita ma inšpirovala k napísaniu textu. Iróniou je, že pôvodne skladba nemala byť na albume, no v poslednej chvíli sme sa rozhodli, že na ňom nesmie chýbať. Song sa znovuzrodil," hovorí frontman kapely King Shaolin Dominik Štofko.

Videoklip kapela zrealizovala s režisérom Lacom Rychtárikom a natáčalo sa v priestoroch košického štúdia Woont. V klipe sa okrem kapely objavila aj mladá slovenská modelka Barbora Bobošová. "Pri tvorbe klipu sme sa cítili veľmi uvoľnene, zažili sme pri natáčaní intenzívny nával nápadov, eufórie, vyčerpania i harmónie. Verím, že divák zachytí náš kreatívny vklad a utvorí si vlastný obraz o našom diele," dodáva gitarista a manažér kapely Michal Neffe.


Chystajú nové EP a klubové turné

Kapela King Shaolin neustále aktívne koncertuje a tvorí. Len za minulý rok odohrala osemdesiat koncertov a celkovo má za sebou už viac ako 400 vystúpení v štyroch krajinách Európy. Už o mesiac opäť vyráža na klubové turné, v rámci ktorého sa v predstaví v šiestich slovenských mestách. Na poslednom koncerte šnúry, 24. marca v bratislavskom Nu Spirit Clube, kapela pokrstí nové EP Dead Man's Heart.

"Na turné predstavíme okrem songov z pripravovaného EP Dead Man's Heart aj vynovenú live performance obohatenú o spev vokalistiek a na poste bubeníka predstavíme Trnavčana Michala Skácela," pozýva Dominik Štofko. Na koncerty si kapela pozvala aj viacero spriatelených kapiel.

King Shaolin Maresi Tour:

3. 3. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
9. 3. - Nitra, Music A Cafe (+Be Well)
10. 3. - Trnava, Ten Club (+Family Friend)
16. 3. - Prešov, Wave (+Jeno's Brothers, No Brake)
17. 3. - Košice, Kasárne (+Jeno's Brothers, Parrots of Madness)
24. 3. - Bratislava, Nu Spirit Club (+Horehigh)

Prečítajte si: King Shaolin: "Keď človek niečo chce, srdce to priťahuje ako magnet"

Redakciu Hudba.sk informoval manažér a člen skupiny Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: King Shaolin