Skupina Desmod predstavila videoklip k novinke Nesmrteľní. Ako hosťujúceho "screamera" si Nitrania zavolali gitaristu a vokalistu kapely The Paranoid Romana Birkuša, ktorý svojím metalovým hlasom podfarbil refrén. Zvuk skladby je tak odklonom k tvrdšiemu štýlu oproti najznámejším rádiovým singlom Desmodu. Pieseň je titulnou skladbou prvého slovenského 3D filmu Immortalitas, ktorý sa do kín dostane už v marci.

Song Nesmrteľní s textom novinára Michala Franka je pre Desmod experimentom. Väčšinou totiž najprv píšu hudbu a spevovú linku, až potom príde na rad text. "Tu bol text prvý, ale nenechal som chalanov do neho nahliadnuť. Rišo Synčák spravil gitarový riff a ostatní sa pridali. Ja som zas počul hotovú skladbu a na ňu som vymyslel spev," popisuje Kuly prácu v štúdiu.

Zároveň pieseň považuje aj za akési osvieženie: "Chceme vyskúšať, ako ľudia zareagujú na túto pesničku. Na koncertoch si fanúšikovia pýtajú aj naše tvrdšie veci, takže určite niečo z toho zahráme aj na letných festivaloch."

Desmod - Nesmrteľní

"Z písania tejto pesničky sme sa veľmi tešili. Povedali sme si, že sa takáto tvrdá hudba k Erikovmu filmu hodí. Cítiť to už z traileru. Veľmi sa nám páčilo, že je to science fiction. Mal som pocit, že film bude mať silný príbeh a tiež chceme Immortalitas podporiť už len kvôli tomu, že sa niekto do toho pustil," uviedol spevák na margo spolupráce s tvorcami filmu.

Pôvodný slovenský mysteriózny triler Immortalitas je celovečerným debutom študentov VŠMU v réžii Erika Bošnáka. V kinách bude mať premiéru 1. marca. Väčšinu hudby k filmu nahral talentovaný gitarista, skladateľ a tvorca filmovej hudby David Kollar.

Immortalitas - trailer

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér filmu Immortalitas.

Súvisiaci interpreti: Desmod