Slowcraft Records, prestížny britský alternatívny label s celosvetovou pôsobnosťou, vydá 9. marca debutový album Hidden for the Eyes slovenského hudobníka Lukáša Bulka, ktorý vystupuje pod pseudonymom Alapastel.

Zasnený album s po slovensky spievanými piesňami je prvý, ktorý na britské vydavateľstvo Slowcraft Records zapôsobil natoľko, že sa otvorilo novým umelcom. Prostredníctvom oficiálnej stránky vydavateľstva a sociálnych sietí to oznámil zakladateľ vydavateľstva a producent elektronickej hudby James Murray.

"S veľkou radosťou ohlasujem blížiace sa vydanie Alapastel-ovho prekrásneho debutového albumu Hidden For The Eyes. Toto je nahrávka, ktorá ma okamžite presvedčila otvoriť Slowcraft Records prvýkrát v našej sedemročnej histórii novým umelcom. Je to neobyčajne vyzretá zmes elektronického ambientu, symfonickej vážnej hudby a subtílneho folklóru, a je to úplne iné než čokoľvek, čo som doteraz počul. Dátum vydania je 9. marca a bude to prvý release v limitovanej edícii série Slowcraft Presents, ktorej som kurátorom - viac detailov prinesieme čoskoro, teraz jednoducho otvorte svoje srdcia Neveste hôľ a nechajte sa nahrávkou uniesť tak, ako uniesla aj mňa," napísal Murray na Facebooku.

Prvá zverejnená skladba z albumu sa volá Bride Of The Mountains (Nevesta hôľ) a vznikla v spolupráci so speváčkou Alex Lukáčovou. O mixáž a mastering sa postaral bratislavský hudobník, producent a zvukový dizajnér Adam Dekan.


Lukáš Bulko je hudobný skladateľ - samouk. Narodil sa v roku 1986 v Trenčíne a momentálne žije v Bratislave. Hidden For The Eyes / Očiam skryté je jeho debutovým albumom, na ktorom pracoval osem rokov. V profesijnom živote sa venuje problematike slovenských samospráv, je jedným zo spoluzakladateľov participatívneho rozpočtu na Slovensku.

Redakciu Hudba.sk informoval Lukáš Bulko, tlačovú správu sme upravili. Viac informácií o jeho hudobnom projekte Alapastel nájdete na jeho oficiálnej stránke www.alapastel.com, novinky môžete sledovať aj na www.facebook.com/Alapastel.

Foto: archív hudobníka