Zakladatelia slovenského hudobného vydavateľstva Real Music House opäť presunú svoje pôsobisko na pár dní do Banskej Štiavnice. Projekt Mesta kultúry 2019 pokračuje a spolu s ním napredujú aj podujatia pod hlavičkou Real Music (in the) House, ktoré sú jeho súčasťou.

Vo februári sa pod organizačnou taktovkou autorskej dvojice Roba Pospiša a Martina Sillaya uskutočnia hneď dva eventy. Už 22. februára o 21:00 v Archanjel caffe bar zažijete jedinečnú atmosféru tajuplných príbehov. Pôvodom a autormi slovenských ľudových balád vás prevedie hudobná dvojica Pospiš (spev), Sillay (gitara) a ich hostia - Roman Harvan (violončelo) a Juraj Šušaník (bicie). Stáročné príbehy, ktoré sa v priebehu posledných desaťročí dostali na okraj vedenia, vzkriesila kombinácia blues, alternatívneho rocku a folku.

V sobotu 23. februára o 11:00 otvorí svoje dvere pre deti a ich rodičov KC Eleuzína. Čaká na nich Beseda s detskou spisovateľkou Dianou Mašlejovou na tému súčasná detská literatúra v európskom kontexte. Diana je autorkou viacerých obľúbených detských kníh. Stratený zajko v Paríži, Kráľovskí agenti, Tajný cirkus, či V modrej izbičke sú oceňované detskými čitateľmi, aj literárnymi kritikmi.

Miluje písanie, ale rovnako rada sa stretáva aj so svojimi malými čitateľmi. Pravidelne navštevuje školy, aby v rámci svojich vzdelávacích projektov rozvíjala u detí čitateľskú gramotnosť a vzťah k literatúre. Na štiavnickej besede bude s deťmi tvoriť príbeh, odhalí im dvere do autorskej fantázie, bude ich sprevádzať na ceste do literárneho priestoru.

Podujatia sú súčasťou projektu Mesto kultúry 2019, ktorý je financovaný z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia.  


Redakciu Hudba.sk informoval Robert Pospiš z Real Music House. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Ondrej Forus

Súvisiaci interpreti: Robert Pospiš/Martin Sillay