Legendárna anglická kapela The Who oznámila, že v lete absolvuje sériu rezidenčných vystúpení v Las Vegas. Od 29. júla do 11. augusta odohrá celkovo šesť koncertov v miestnom The Colosseum patriacom do komplexu Caesars Palace.

Ako informujú svetové hudobné médiá, ide o prvú rockovú kapelu, ktorá kedy absolvovala rezidenčné vystúpenia v The Colosseum. Medzi ďalších interpretov, ktorí v ňom pravidelne vystupujú, patria napríklad Elton John, Céline Dion či Mariah Carey. 

The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu tvorili spevák Roger Daltrey, gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín.

V roku 1965 debutovali albumom My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend.


Zdroj: SITA (Nme.com, Thecolosseum.com, archív)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Who