Slovenský herec a hudobník Milo Kráľ prináša novinku Love Song, ktorú si sám zložil a otextoval. Pieseň však stvoril ako duet a k spolupráci si prizval dlhoročnú kolegyňu a kamarátku Barboru Švidraňovú, ktorá s ním účinkuje nielen na jeho albumoch, ale aj koncertných vystúpeniach.

Pieseň bude súčasťou jeho nového sólového albumu, na ktorom pracuje od mája minulého roka. "Vyjsť by mal, ak to všetko dobre pôjde, v septembri tohto roku. Túto prvú skladbičku dávam do éteru v podstate ako upútavku naň. Síce hovorím o sólovom albume, tak je na mieste otázka -  prečo potom duet? Lebo sú v ňom dva pohľady na lásku, ženský a mužský, z čoho mi logicky vyšiel duet. Skladba sa skladá z dvoch častí aj po textovej, aj po hudobnej stránke. Snažil som sa trochu vcítiť aj do pocitov ženy, to neviem nakoľko sa mi podarilo. Z hudobného hľadiska sa strieda 6/8 takt so 4/4, konkrétne bluesová forma s popovou. A v texte som sa trochu pohral s rôznymi formami rýmov," prezradil Milo Kráľ.

Barbora Švidraňová priznáva, že po dlhom čase bez pravidelného spievania bola pre ňu skladba Love Song výzvou. "Aj keď skladba znie jednoducho a veľmi melodicky, spevácky je celkom náročná. Ale veľmi sa mi páči, až som prekvapená, ako Milo dokázal textom vystihnúť hlavne ten ženský pohľad na lásku. Myslím, že väčšina ľudí sa v tej piesni nájde, a musím povedať, že ma miestami až dojala. Už sa teším, keď ju budeme hrať pred živým publikom," hovorí speváčka.


Každý mesiac jeden videoklip

Zaujímavosťou je, že skladba Love Song ešte ani nie je nahratá vo verzii, ktorá sa objaví na albume. "Zatiaľ máme len túto verziu, ktorá vznikla pre potreby tohto videa v štúdiu, je to demo verzia, nie finálna. O aranžmánoch pre širšie obsadenie sa práve bavím s Filipom Hittrichom, s ktorým na tomto projekte spolupracujem."

Prezradil tiež, že po štúdiovom videu k prvej zverejnenej piesni prídu na rad aj klasické videoklipy. "Oslovil som svojich spolužiakov z filmovej réžie a každý si zobral na starosť jednu pieseň z albumu a spraví k nej videoklip. Také malé ročníkové cvičenie. Čiže po Love  Songu, čo berieme ako upútavku, pribudne každý mesiac, až do vydania albumu v septembri, jeden videoklip k novej piesni."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Anna Olvecká. Tlačovú správu sme upravili.