Turné tejto legendárnej britskej rockovej kapely je vždy veľká udalosť, najmä, keď sa s každou ďalšou šnúrou akosi samovoľne objavuje otázka, či bude ich posledná. Verme, že nebude. Projekt, na ktorom robia stovky ľudí a prepracujú každý detail, prinesie nezabudnuteľný hudobný aj vizuálny zážitok, ktorý si budete pamätať do konca života.


Iste to bude platiť aj pre práve ohlásené turné, počas ktorého Rolling Stones oslávia neuveriteľných 60 rokov na scéne! Podľa toho aj samotnú šnúru nazvali – Sixty. Už sme si tak nejak zvykli, že v rámci turné sa vždy zastavia aj neďaleko Slovenska, aj keď našu krajinu bohužiaľ, no celkom logicky, vynechávajú.

Tentoraz nebudeme mať v rámci okolitých krajín až tak na výber, ale mnohých iste poteší, že kapela zaradila na zoznam zastávok aj neďalekú Viedeň. V hlavnom meste Rakúska Stouni vystúpia 15. júla na štadióne Ernsta Happela. A to bude, aspoň podľa doterajších oznámených termínov, všetko. Inak vystúpia počas júna a júla len v západnejších krajinách - v Španielsku, Nemecku, Veľkej Británii, Holandsku, Švajčiarsku, Taliansku, Belgicku, Francúzsku a Švédsku. Dve šou budú aj v londýnskom Hyde Parku.

Ceny vstupeniek sa dozvieme už tento týždeň. Prednostné lístky budú dostupné 16. marca. Ľudia, ktorí sa nachádzajú na mailing liste skupiny, dostanú špeciálny kód na zakúpenie vstupenky deň predtým. Bežný predaj sa začne v piatok 18. marca na webe rollingstones.com/tour. Kapela už zverejnila aj krátku video pozvánku na turné, v ktorej si pripomína všetky doterajšie dekády. Pridala k nej aj nový, pestrofarebný dizajn svojho ikonického loga s vyplazeným jazykom.



Uvidíme, aký setlist si legendárni rockeri pripravia. Možno však predpokladať, že zostanú verní svojmu overenému receptu a namiešajú bohatý koktejl svojich najväčších hitov, ktoré spestria nejakými starými skladbami. Možno si pripravia aj obľúbené hlasovanie fanúšikov, ktorí si budú môcť zvoliť jednu skladbu, ktorú by radi počas daného koncertu počuli.

Za bicie si už žiaľ nesadne Charlie Watts, ktorý zomrel minulý rok v auguste. Paličky po ňom prevzal, aspoň na čas, bubeník Steve Jordan. Necháme sa prekvapiť, či si 65-ročný Newyorčan zahrá s kapelou aj na európskom turné. Formácia totiž zatiaľ neprezradila bližšie informácie o turné. Veľký otáznik predstavujú aj hostia koncertov. Tešiť sa však určite môžete na veľké pódium, skvelé svetlá aj video dizajn. Svoju šesťdesiatku skupina určite oslávi veľkolepo a prichystala si pre fanúšikov veľa prekvapení.

The Rolling Stones sa zatiaľ naposledy predstavili na európskom turné v roku 2018, keď zahrali napríklad aj v Prahe či Varšave a rok predtým v rakúskom Spielbergu. Je úžasnou správou, že 78-ročný Mick Jagger, 78-ročný Keith Richards a 74-ročný Ronnie Wood sú v dobrej forme a vyrazia na ďalšie koncerty.

Prečítajte si: Rolling Stones po dvoch rokoch reštartovali turné, prvýkrát bez Charlieho Wattsa

Autor: Lukáš Dedík

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones