Fanúšikovia speváčky a skladateľky Svetlanny, ktorá minulý rok debutovala úspešným singlom L.E.N., zažili príjemný šok. Ako sme už avizovali, z drsnej rebelky, ktorá je bývalou reprezentantkou Slovenska v karate, sa po kompletnej zmene vizáže stala zvodná dáma. Pozrite si jej nový videoklip v exkluzívnej premiére na Hudba.sk.

Svetlanna je na slovenskej hudobnej scéne pomerne krátko, no už stihla zaujať veľké vydavateľstvo aj poslucháčov. Medzi hlavné dôvody jej úspechu patrí, že si sama píše hudbu aj texty, vie hrať na viacero hudobných nástrojov a nebojí sa experimentovať. To dokazuje aj pri novom singli Motýľ, kvôli ktorému nedávno úplne zmenila svoj imidž. Z ťažko pracujúcej drsňáčky, ktorá sa pretĺka životom, sa stal doslova nový človek - zanechala prácu čašníčky a začala sa naplno venovať iba hudbe.

"Motýľ je určitou spoveďou mojej prežitej platonickej lásky. V období, kedy som napísala túto pieseň, som sa denno-denne stretávala s osobou, o ktorej som mohla len snívať. S osobou pre mňa dokonalou. Krásny motýľ, ktorého vidíte ako poletuje z kvetu na kvet a keď už máte pocit, že je na dosah, zrazu odletí. A presne o tom je môj nový song," prezradila Svetlanna.

Svetlanna, 2014 Zdroj: Mária ŠvarbováSvetlanna v novom klipe Motýľ

Až teraz spoznala čaro make-upu

Svetlanna vo svojom druhom klipe vystupuje v troch rôznych, na mieru ušitých originálnych outfitoch, ktoré špeciálne pre ňu zhotovila módna návrhárka Monika Vontszemuová. O make-up a styling sa postarala Veronika Vargová s Vierkou Karabínošovou a vizážista Boris Bordács. "Keďže som sa dlhé roky venovala aktívne karate, tak som nemala nutkanie či nejaký ten vzor, ktorý by som potajme maľovaním sa kopírovala. Nikdy v živote by som si nepomyslela, že i ja sa stanem obeťou make-upu. No priznám sa, že je to pre mňa celkom príjemná zmena. Hlavne za to vďačím Borisovi, ktorý mi ukázal a snaží sa ma naučiť, že na skrášlenie netreba tony make-upu. Boris je nielen skvelý vizážista, ale aj úžasný človek s veľkým srdcom. Mám pocit, že od prvého nášho stretnutia sme si sadli a stále ladíme na jednej vlne," pochvaľuje si spoluprácu Svetlanna.

Videoklip sa nakrúcal na niekoľko etáp s dvojtýždňovým časovým odstupom, počas ktorého sa niektoré zábery graficky upravovali. Časť klipu sa natočila v Gallerii Cvernovka a časť v ateliéri fotografa Romana Skybu, v ktorom sa dotočili všetky spievané pasáže. O  finálnu podobu videa sa postaral vyhľadávaný režisér hudobných klipov Jozef Koháry, ktorý spoločne s Julom Šimlovičom napísal aj scenár. "Svetlanna bola od začiatku natáčania klipu nadšená a plná energie. O to ľahšie sa aj nám pracovalo. Pri scénkach, kde mala pôsobiť vážne a zamyslene, sme museli trochu dbať na to, aby na pľaci nebolo až príliš veselo. Spoluprácu s ňou hodnotím veľmi pozitívne a hlavne v nej vidím ešte veľký potenciál, nakoľko Svetlanna ide do všetkého naplno, má pevnú vôľu a popritom si nechá aj poradiť,“ teší sa zo spolupráce s talentovanou speváčkou režisér Jozef Koháry.  


Okrem novinky Motýľ má Svetlanna na svojom konte aj spomínaný debutový singel L.E.N. Obe skladby, ktoré nájdete aj na Deezeri, produkoval Marek Rakovický z Lavagance a sú prvými ochutnávkami zo speváčkinho pripravovaného debutového albumu. Ten by mal vyjsť ku koncu tohto roka vo vydavateľstve Universal Music.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Viac na www.facebook.com/svetlannaband.

Foto: Mária Švarbová (Aria Baró)

Súvisiaci interpreti: Svetlanna