V Dubnici nad Váhom sa 2. mája uskutoční podujatie Dubnický Manifest 2015. Festival s heslom "Ľudia za mier, Manifest za dobrú hudbu" ponúkne vystúpenia kapiel ako Horkýže Slíže, Dríst, Zhoda Náhod, Sedembolestný panic Mário či Fuera Fondo.

Dubnický Manifest 2015 je oslavou hudby, piva, spevu a tuzemských kapiel. Ide o projekt, ktorý vznikol v hlavách troch kamarátov Radka Komu, Butyho Bútoru a Ďura Lorincza. Majú za sebou veľa festivalov nielen ako zabávajúci sa návštevníci, ale aj ako členovia produkcie a moderátori.

Ako Dubnický Manifest vznikol? "Pohrávali sme sa s myšlienkou spraviť malý festival. Chceme ľudí socializovať, združiť ich a osláviť to s nimi," hovorí Ďuro. Vďaka festivalu sa po dlhej dobe v Dubnici objaví Horkýže Slíže, legendárna kapela z Nitry, ktorú netreba vôbec predstavovať. O tom, že organizátori trafili s výberom do čierneho (respektíve do zeleného) hovorí aj pozvánka kapely.


Podujatie s nádychom minulého režimu nie je náhoda. "Manifestovať sa chodilo vždy na začiatku mája, kedy si pripomíname sviatok práce. Dubnický manifest 2015 je naopak oslavou dobrej hudby," doplnil Radko. Slížom budú asistovať kapely Dríst, Zhoda Náhod, Sedembolestný panic Mário a Fuera Fondo, ktorí sú z neďalekého okolia. Podujatím bude návštevníkov sprevádzať dvojica moderátorov známa z letných festivalov z radu Music Summer - Buty & Ďuro.

"Kapely sme vyberali tak, aby dobre bolo a ponúkli ešte niečo. Medzi kapelami budú súťaže, niektorí budú mať možnosť stretnúť sa s interpretmi a nebude chýbať atypická tombola. V celkovej podstate ide o minifest, kde vystúpi skupina za skupinou a medzi tým 'zrazu dačo'. Minifest –> Manifest,"vysvetlil Buty. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytol Juraj Lorincz.

Foto: agentúra 212

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže