Britská formácia Florence and the Machine v pondelok predstavila videoklip k piesni Breath of Life, ktorú nahrala k filmu Snehulienka a lovec (2012). V klipe sa striedajú zábery speváčky Florence Welch a veľkého zboru v Abbey Road Studios s útržkami z filmu.

Florence Welch sa v klipe rozhodla sústrediť na zápornú hrdinku - kráľovnú. "Je to úžasná postava, tak túži po živote, a je taká mŕtva vo vnútri. Je v podstate večná, ale vo vnútri nič nie je," uviedla pre MTV. "Tak veľmi chce mladosť a život, ale aký je to život?" dodala.

Film Snehulienka a lovec bude mať v slovenských kinách premiéru 31. mája. Hlavnú postavu snehulienky si v ňom zahrala Kristen Stewart (Snehulienka), lovca stvárnil Chris Hemsworth a zlú kráľovnú Ravennu Charlize Theron.

Florence and the Machine - Breath of Life

Formácia Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. V ankete talentov BBC Sound of 2009 skončila na treťom mieste a už o necelé dva mesiace si prevzala Brit Award v kategórii Critic's Choice.

V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs (2009), s ktorým ovládla britský rebríček. Kapela zaň vo februári 2010 dostala Brit Award, tentoraz v najprestížnejšej kategórii Album roka. V roku 2010 sa ich debut dostal na trh ako dvojCD pod názvom Between Two Lungs, doplnený bol o živé verzie skladieb, ich remixy a ďalší bonusový materiál.

Na úspech prvotiny nadviazali štúdiovkou Ceremonials (2011) obsahujúcou single What the Water Gave Me, Shake it Out, No Light, No Light a Never Let Me Go. Skupina album nahrávala v slávnych Abbey Road Studios v Londýne, ako producent je pod ním podpísaný Paul Epworth.

Florence and the Machine - Never Let Me Go
 Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com), imdb.com
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine