V Hlase Česko Slovenska odštartovala tretia fáza súťaže zvaná K.O., počas ktorej sa rozhodne o šestnástich súťažiacich postupujúcich do finálových kôl. O postupe či definitívnom vypadnutí rozhodujú stále koučovia, ktorí to však majú čoraz ťažšie. Z osemčlenných tímov si do priamych prenosov môžu ponechať iba polovicu súťažiacich.

V časti K.O. proti sebe opäť bojujú dvojice, nie však so spoločnou piesňou v ringu, ale každý zvlášť so skladbou podľa vlastného výberu, čím si môžu výrazne pomôcť, ale aj sami sebe zlomiť väz. Z každej dvojice vždy postúpi iba jeden, pričom toho druhého už nezachráni žiadna krádež. Práve toto druhé spomenuté pravidlo v súťaži dostalo včera večer do poriadnej dilemy Majka Spirita, ktorý proti sebe postavil súťažiacich, z ktorých nechcel domov poslať ani jedného. Vo finále by chcel totiž podľa jeho vlastných slov pracovať s oboma.

Na jednej strane stálo duo Blanka Janečková a Martin Svátek a proti nim postavil chlapčenskú dvojicu Marek Lacko a Tomáš Sučik. Výkony oboch dvojíc si získali nielen jeho priazeň, ale našli pozitívne ohlasy aj u publika. No v konečnom dôsledku sa musel rozhodnúť a jeho voľba padla na Blanku a Martina. Pre Mareka Lacka a Tomáša Sučika mal však zaujímavú ponuku.


"Kvôli takýmto situáciám neviem, či ešte niekedy príjmem takúto šou. Ale mám plán. Je mi ľúto vás poslať domov, lebo máte v sebe zvláštne čaro. Dávam si veľký pozor, čo komu sľubujem v tejto súťaži. Keď budete mať o to záujem a budete ma chcieť kontaktovať s akoukoľvek možnosťou na spoluprácu, tak vám sľubujem, že som tomu otvorený, chcem vás vidieť na tejto scéne," ponúkol svojim, teraz už bývalým zverencom, Majk Spirit.


Najlepšie vystúpenia z prvého K.O. kola

Ďalší bravúrny výkon z Majkovho tímu podala predovšetkým Veronika Strapková so skladbou It's a Man's Man's Man's World od Jamesa Browna. Za svoj výkon zožala pochvalné slová aj od koučov konkurenčných tímov. "Veronika, pre mňa to bol dnes obrovský zážitok," netajil Michal David. Dara bola očarená z oboch speváčok, no pri hodnotení Veroniky takmer nemala slov.

"Veronike tá pesnička oveľa viacej sadla k jej hlasu, do live šou postupuje Veronika," rozhodol sa Majk. Dokonca ju označil za veľkú adeptku na absolútne víťazstvo. Nežne pôsobiacu Katku Kamencovú, ktorá bojovala proti nej party hitom Wake Me Up Veronika prevalcovala.


Vendula Příhodová z tímu Michala Davida si vybrala Christinu Aguileru a jej skladbu Bound To You, ktorou s prehľadom zapôsobila nielen na svojho kouča, ale aj na divákov v sále, ktorí po jej výkone vstávali zo sedadiel. Sympatická na jej vystúpení bola skutočnosť, že si vybrala náročnú skladbu, no napriek tomu netlačila na pílu a jej prejav pôsobil prirodzene.

"Ty si prišla na javisko a ja som mala pocit, že si sa tam narodila, nebolo tam žiadne gesto navyše," pochválila speváčku Marta Jandová. "Ty ma veľmi bavíš, prídeš na javisko a srší z teba pozitívna energia. Všetko ti to žeriem," zhodnotil kouč Michal David.


Uši rockerov pohladila Simona Gážiková hitom Guns´N Roses Sweet Child O' Mine. Bolo očividné, že Simona je v tomto žánri ako doma. "Najzásadnejší moment pre mňa je v tom, čo vidím a čo dostanem. Ty si rockerka a na nič sa nehráš, určite by sme dali hlas tebe," prezradila Dara. "Ty si to tu rozbalila, rád by som ťa uvítal v mojom tíme v live prenose," zhodol sa s Darou Simonin kouč Pepa Vojtek.


Presvedčivý výkon hodný postupu predviedla aj Jana Rybníčková v skladbe Skyfall, a to aj napriek akútnemu zápalu hlasiviek, ktorý ju pred vystúpením potrápil. "Toto je zápal hlasiviek? Tak to bol skvelý výkon, takto zaspievať, čo by za to dali ľudia so zdravými hlasivkami," pochválil speváčku Pepa Vojtek.

"Janka bola do poslednej chvíle u doktorov, na generálke sme ju ani nenechali spievať, takže aj nás si prekvapila. A tuto mladý pán, veľká spokojnosť. Chceme Janku," vybrala za svoje porotcovské dvojkreslo Dara.


Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/hlasczsk

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Majk Spirit