Bubeník, ktorý sa preslávil najmä pôsobením v legendárnej kapele AC/DC, vystúpi presne v deň svojich 63. narodenín v prešovskom PKO. Momentálne je totiž na svojom európskom turné, na ktorom propaguje svoju sólovú nahrávku Head Job. Okrem Prešova vystúpi na Slovensku aj v Žiline a Bratislave.

Phillip Rudd sa narodil 19. mája 1954 ako Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis v austrálskom meste Melbourne. Organizátori prešovského koncertu majú pre neho pripravené prekvapenie, ku ktorému pozývajú fanúšikov, aby sa pridali. Pridajú sa aj hostia koncertu zo skupín Satin LeadStroy.

Bubeník Phil Rudd vydal pred tromi rokmi sólovú nahrávku Head Job, ktorú teraz predstavuje svojim priaznivcom na európskom turné. Prekvapivo pre mnohých fanúšikov nie vo veľkých halách, ale naopak, v menších sálach. V piatok 19. mája sa tak predstaví v prešovskom PKO a zahrá nielen svoje sólové skladby, ale aj najväčšie pecky AC/DC. "Budeme hrať rock'n'roll, nič viac. Nebude žiadna veľká produkcia. Sme iba rock'n'rollová kapela, ktorá hrá rockové skladby," pozýva slávny bubeník na koncert v Prešove a ďalšie dve slovenské zastávky v Bratislave (16. máj) a v Žiline (18. máj). 

Prečítajte si: Legendárny bubeník AC/DC Phil Rudd vystúpi prvýkrát sólovo na Slovensku

Pridajú sa aj fanynky s podprsenkami?

Tieto tri koncerty budú pre slovenských fanúšikov exkluzívne v tom, že budú mať Phila Rudda bližšie než kedykoľvek predtým, keď hrával na najväčších pódiách sveta so svojou domovskou kapelou AC/DC. Ale ten prešovský bude ešte výnimočnejší. Organizátori sú v úzkom kontakte s celou kapelou, keďže minulý týždeň spolu všetci absolvovali koncerty v Čechách, a jeho najbližší spoluhráči uvítali nápad, osláviť Philove narodeniny s fanúšikmi na prešovskom koncerte.

"Všetko je dohodnuté, kapela to úspešne tají, teraz chceme pozvať fanúšikov AC/DC, aby sa k nám pridali, podobne ako kapely Satin Lead a Stroy. Všetko sa dozviete na mieste a dievčatá, ktoré sa na to cítia, si môžu pripraviť podprsenky navyše. Nám len ostáva dúfať, že Phil Rudd neobjaví túto správu a nepreloží si ju cez Google translator," hovorí za organizátorov Edo Kopček.

Ľubo Petruška si splní muzikantský sen

Koncert hudobníka, ktorý s AC/DC ako "srdce a duša kapely" nahral napríklad albumy Back In Black, Highway To Hell a Let There Be Rock, bude veľkým lákadlom nielen pre bubeníkov. Svedčia o tom aj slová Ľuboslava Petrušku, ktorý mu bude predskakovať so svojou rock'n'rollovou kapelou Satin Lead. Ako priznáva, nad tým, že by sa niekedy mohol s Philom Ruddom stretnúť v Prešove, ani nikdy nerozmýšľal, nieto si s ním ešte aj zahrať na jednom pódiu.

"Byť po tých všetkých skúsenostiach a všetkých veciach, ktoré zažil a videl za celý svoj život v tisícových halách, kde vystupoval s AC/DC, schopný prísť do nejakého Prešova, sadnúť si do PKO pod ten krištáľový luster a hrať - to je pre mňa naozajstná frajerina. Vyzerá to, ako z nejakého snového komiksu a k tomu mu ešte potrasiem rukou k narodeninám. Je to neuveriteľné," vyznal sa gitarista, ktorý počas svojej kariéry ako člen jednej z najdlhšie pôsobiacich kapiel slovenskej alternatívnej scény Chiki Liki Tu-a zažil naozaj všeličo.


Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér koncertu.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: AC/DC