V piatok 17. mája sa bude konať posledná Nočná pred letnou festivalovou sezónou. Májové vydanie tejto úspešnej klubovej akcie má podtému vesmír a explózia, od ktorej sa odvíja lineup. Headlinermi noci budú Kamikaze Space Programme z Veľkej Británie a české duo Windowlickerz.

Nočná je projektom štvorice mladých, aktívnych ľudí z kultúrneho prostredia, ktorý si postupne vybudoval zvučné meno na bratislavskej klubovej scéne. Priestor im poskytla Nová Cvernovka, kde sa pravidelne táto temná techno noc realizuje. Kultúrny priestor má  industriálny interiér, ktorý spolu so scénografiou podujatia vytvára jedinečnú atmosféru. Organizátori kladú obzvlásť veľký dôraz na vizuálnu stránku, ktorá je spolu s kvalitným lineupom dominantným prvkom tejto párty. Cieľom je odlíšenie Nočnej od bežných klubových nocí.

Christopher Jarman alias Kamikaze Space Programme je anglický hudobný experimentátor, ktorého tvorba balansuje niekde medzi klasickou Musique Concrète a moderným elektronickým prístupom. Svoje dídžejské sety skladá z nespočetných vzoriek a nájdených zvukov reálnych situácií.


Ďalším hosťom piatkového večera budú Windowlickerz zo susedných Čiech. Duo známe svojimi audiovizuálnymi prvkami prináša vibrácie do tela i duše a na konte má množstvo vystúpení po celej Európe. O support sa postarajú organizátori - Paula Poštolková a Matwe Kaščák pod pseudonymami Spectakuläre Paula und Fantastische Matwe.

Redakciu Hudba.sk informovala Michaela Kaliská z Novej Cvernovky. Tlačovú správu sme upravili.