Šiesta séria Česko Slovenskej SuperStar sa už o pár dní presunie do poslednej fázy v podobe živých prenosov. Tvorcovia tento rok pre divákov pripravili viacero noviniek, vrátane duetov počas Supervýberu, vďaka ktorým sme spoznali 18 najlepších spevákov tohtoročnej série.

V minulých ročníkoch SuperStar boli diváci zvyknutí na Semifinále v podobe živých prenosov. Tento rok spoznáme mená finalistov už priamo počas posledného dielu Supervýberu, ktorý je na programe už túto nedeľu. Tešiť sa môžete na vystúpenia 18 spevákov a speváčok, ktorí sa v uplynulých dvoch týždňov na obrazovkách objavila po boku svojich kolegov, s ktorými si zaspievali duetá. Pripomeňte si ich prostredníctvom krátkych ukážok z Youtube či priamo na webe speváckej súťaže, kde sú zverejnené celé vystúpenia aj s hodnotením poroty.

Klára Berisha a Júlia Kramárová

Skladbu Proud Mary od Tiny Turner pozná zrejme každý. Vôbec pritom nejde o jednoduchú skladbu a už nejeden súťažiaci v speváckych šou sa na nej popálil. To však rozhodne nebol prípad tejto dvojice, ktorej sa porotu podarilo zaujať až natoľko, že do ďalšieho kola postúpili obe speváčky. (celé vystúpenie)


Dominika Lukešová a Jaroslav Dolník

V prípade tejto dvojice bol o niečo výraznejší počas celej súťaže práve Jaroslav. O to väčším prekvapením pre porotu bolo vystúpenie jeho kolegyne Dominiky, ktorá napokon vďaka skladbe Someone You Loved od Lewisa Capaldiho postúpila aj do ďalšieho kola. Dolníkovu cestu v SuperStar členovia poroty ukončili s tým, že si myslia, že už dosiahol svoj vrchol. (celé vystúpenie)


Esther Lubadika a Michal Choma

Esther Lubadika síce žije v Prahe, no pochádza z Konga. Jej duetový partner Michal síce od poroty pravidelne počúval chvály, no jeho výkon v skladbe Perfect od Eda Sheerana a Beyoncé podľa porotcov na postup nestačil a so snom stať sa novou SuperStar sa musel rozlúčiť. Viacerí diváci na sociálnych sieťach vyjadrili svoje sklamanie, bohužiaľ, niektorí si pritom neodpustili ani rasistické komentáre. (celé vystúpenie)


Martina Koniariková a Giovanni Ricci

Málokedy sa stane, že sa do SuperStar prihlási partnerská dvojica a ešte väčšia rarita je, ak spoločne aj postupujú z jedného kola do druhého. Presne to však je prípad Martiny a Giovanniho, ktorí o svoj postup do ďalšieho kola zabodovali s megahitom Seňorita od Camily Cabello a Shawna Mendesa. Napriek tomu, že nikto z dvojice neveril, že do ďalšieho kola postúpia spoločne, porota ocenila emóciu, ktorú do svojho vystúpenia vložili a nechali ich postúpiť ďalej. V poslednej fáze Supervýberu však už bude bojovať každý sám za seba. (celé vystúpenie)


Lucie Bikárová a Jan Fanta

Už od prvých kastingových kôl patria medzi favoritov tohtoročnej série sympatická Lucie Bikárová a Jan Fanta. Kým rodák z Česka zaujal skôr svojím výzorom, u mladučkej Lucie bolo už od začiatku jasné, že ide o jeden z najväčších speváckych talentov. Duetom so skladbou Ain't No Mountain High Enough, ktorú preslávili Marvin Gaye a Tammi Terrell, však porotu presvedčili o tom, že si obaja zaslúžia postup do ďalšieho kola. (celé vystúpenie)


Barbora Piešová a Tomáš Mikulka

Sivá myška tohto ročníka je jednoznačne Barbora Piešová. Kým na kastingu sa objavila ako nevýrazné dievča v teniskách, tvorcovia šou z nej vykúzlili nádhernú dámu s bezchybným mejkapom. Práve táto výrazná premena zrejme Barbore pomohla k tomu, že postúpila aj do ďalšieho kola. Jej kolega Tomáš bol síce pochválený za skvelú slovenčinu v skladbe V slepých uličkách, no s postupom sa bohužiaľ musel rozlúčiť. (celé vystúpenie)


Diana Kovaľová a Martin Schreiner

Standing ovation od poroty si vyslúžila dvojica Diana Kovaľová a Martin Schreiner, nikoho tak zrejme neprekvapilo, že do ďalšieho kola postúpili obaja speváci. Skladbu Dusk Till Dawn spieva v origináli austrálska hviezda Sia a Zayn Malik. V tejto verzii však skladba znela možno ešte lepšie než pôvodná verzia. (celé vystúpenie)


Matěj Vávra a Valerie Lynn

V tomto ročníku SuperStar sa objavilo niekoľko tvári, ktoré to už v minulosti v inej talentovej šou skúsili. Medzi tých úspešných zatiaľ patrí Matěj Vávra, ktorý v minulosti patril medzi finalistov česko-slovenského X Factoru. Duet v podobe Jacksonovho hitu Smooth Criminal si zaspieval s výbornou Valerie Lynn. Tú však podľa poroty na plnej čiare prevalcoval, a tak do ďalšieho kola postúpil len Vávra. (celé vystúpenie)


Karin Křížová a Mikuláš Hrbáček

Keď sa sympatická Karin objavila v prvom kastingovom zostrihu, zrejme nikto nečakal, že sa dostane až tak ďaleko. Bývalá česká Misska je skutočne nielen veľmi pekná, ale aj talentovaná, čo dokázala aj počas duetu s mladučkým Mikulášom. Dvojica zaspievala skladbu Stitches od Shawna Mendesa, vďaka čomu spoločne postúpila do ďalšieho kola. (celé vystúpenie)


Veronika Weissová a Štěpán Mráz

Robbie Williams patrí v Česku aj na Slovensku medzimimoriadne obľúbených spevákov. O to väčšiemu úspechu sa aj u nás dodnes teší jeho hit Angel, ktorý zaspievala Veronika a Štěpán. Porota síce toto vystúpenie pochválila, no do ďalšieho kola nechala postúpiť len Veroniku, ktorá podľa slov Paľa Haberu v celom duete dominovala. (celé vystúpenie)


Timotej Májsky a Hana Džurbanová

Najvýraznejšou tvárou šiestej série SuperStar je nepochybne Timotej Májsky, ktorého na Instagrame sleduje už viac než 120-tisíc ľudí. Počas posledného týždňa sa však na jeho adresu zdvihla veľká vlna kritiky, pretože podľa svojich kolegov nebol spokojný s tým, akú speváčku mu produkcia pridelila na duet. To sa napokon podpísalo na výkone mladučkej Hany, ktorá sa pred porotou takmer rozplakala. Porota pri hodnotení neskrývala sklamanie z toho, ako toto vystúpenie dopadlo. O to väčšie prekvapenie bolo, že do ďalšieho kola napokon postúpili obaja. (celé vystúpenie)


Adéla Krejdlová a Michal Šafrata

Adéla a Michal zaspievali notoricky známy hit Shallow od Lady Gaga a Bradleyho Coopera. Porota síce toto vystúpenie neoznačila za žiaden prepadák, no všimla si obrovskú trému a rešpekt, s akým dvojica k tejto skladbe pristúpila. Do ďalšieho kola napokon postúpil len Michal. (celé vystúpenie)


Živé kolá budú v doteraz najskromnejšej podobe

Už túto nedeľu čaká divákov posledný diel Supervýberu, kde si postupujúci zaspievajú pred porotou v pražskom klube Epic. Potom už budú nasledovať živé kolá, ktoré prídu v doposiaľ najokresanejšej podobe, čím sa bohužiaľ z celej súťaže stráca čaro toho, že postupne jednotlivých finalistov spoznávame. Diváci pravdepobne v štúdiu kvôli pandémii koronavírusu nebudú prítomní.

Kým v minulosti bolo úplne bežných aj desať finálových kôl, v poslednej sérii z roku 2018 ich bolo už len päť. K ešte väčšej redukcii príde tento rok, kedy si pozrieme len dva živé prenosy. "Budú vysielané naživo a o finalistoch budú rozhodovať už diváci prostredníctvom SMS hlasovania. Vo finále bude 10 finalistov," uviedla PR manažérka speváckej šou Lenka Horáková.

Finálové kolá sa tento rok budú nakrúcať v pražskom štúdiu Jinonice, kde sa natáčal aj minuloročný The Voice a kastingy na tohtoročnú Superstar. Finalisti budú bývať v hoteli, s prísne stráženým režimom, aby sa minimalizoval ich kontakt s verejnosťou. Všetky dokrútky budú robené tiež za prísne stanovených bezpečnostných predpisov. Podľa najnovších českých opatrení už nie sú povinné rúška na verejnosti, avšak štáb bude s finalistami vždy nakrúcať v rúškach, keďže ide o interiérová nakrúcanie. "Počas finálových kôl budú finalisti spievať bez rúšok, rovnako aj porota bude prítomná naživo a bez rúšok," dodáva Horáková.

Upútavka na posledné kolo Supervýberu:


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/superstarcs