Slovenský raper a spevák Puerto spolu s mladým objavom menom Yael len pred mesiacom vydali slovenskú coververziu skladby Dakiti od dvojice Bad Bunny a Jhay Cortez, ktorá dosiahla na sociálnych sieťach za relatívne krátky čas enormný úspech. Na popud fanúšikov sa interpreti rozhodli spraviť aj jej akustickú verziu.

Najnovšej verzii Vďaka Ti dominuje klavír, ktorý nahrala profesionálna klaviristka Kristína Smetanová. "Biela verzia Vďaka Ti je dokonalým odzrkadlením prirodzenosti a slobody, ktorá nadobudla význam práve pri mori, a tým dokonale vystihla podstatu," hovorí Puerto. Práve v prímorskom prostredí pri východe slnka vznikal aj videoklip.


Jeho režisérom je Martin Miko, jeden z členov Illuminate Production, ktorý vkusne vystihol charakter skladby a rozhodol sa vizuál natočiť v čistom prírodnom prostredí, ktoré evokuje pokoj a harmóniu. Naopak, pre videoklip k pôvodnej coververzii zvolil Martin Miko jednoduché jednozáberové video nakrútené v tmavej miestnosti, čím podčiarkol atmosféru piesne.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Peter Zajíc z Illuminate Production. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.