Minimalistický a vkusný. Taký je nový videoklip Richarda Müllera, ktorý ide viac po emócii ako po príbehu. Zahrala si v ňom aj jeho múza Adela Banášová, ktorej skladbu Adieu Adele venoval a ona mu na oplátku pokrstila album. Vtedy však ešte ani jeden z nich netušil, že o rok neskôr spolu vyrazia na turné.

"Adela je už roky mojou múzou. Je to celé také magické. Prvý raz v živote som ju stretol na Hlavnom námestí v Bratislave, pršalo, stála na schodíku prenosového vozu a niečo rozprávala do mikrofónu. Pozrel som na ňu a povedal som si, Bože, to je ale úžasná ženská! Vždy, keď sa na ňu pozriem, niečo vo mne zahrká," vyznal sa s úsmevom Richard Müller.

Svoj obdiv k populárnej moderátorke "zhmotnil" na albume 55, ktorý Adela Banášová minulý rok v septembri krstila bozkom. Pieseň Adieu Adele teraz dostala aj obrazovú podobu. Samotnú Adelu informácia o tom, že je múzou legendárneho speváka, veľmi teší. Aj preto si rada zahrala v jeho novom klipe.

"Je to viac než lichotivý pocit, až taký zaväzujúci, Dúfam, že ho ako múza dostatočne kopem. Až sa cítim zaviazaná, že by som mala vyvíjať aktívnu činnosť," priznáva Adela a dodáva, že nakrúcanie si užila. "Pesnička Adieu Adele je veľmi krásna. Ja som naozaj fanúšičkou Richardovej hudby a toto je jedna z mojich obľúbených piesní. Klip sa mi nakrúcal veľmi príjemne, pretože sme ho robili s profesionálnym štábom, ktorý vedel celkom rýchlo a jasne odčítať, kto na čo má. Tak ma do ničoho nenútili. Verím teda, že výsledok je taký, aký má byť - citlivý, civilný a pohodový."



Adela o turné: Dúfam, že ma tam bude tak akurát

Autorom scenára klipu a jeho režisérom je Miro Mráz, ktorý chcel, aby bol naozaj originálny, a tak nad ideou rozmýšľal niekoľko mesiacov. "Chcel som, aby to bolo hodnotné. Napokon som sa teda rozhodol nakrútiť videoklip, ktorý by išiel viac po emócii, ako po príbehu. Je čiernobiely, vystupujú v ňom skvelí tanečníci zo skupiny CreDance a v detailoch Richard a Adela. Choreografie vyjadrujú platonický vzťah k nedosiahnuteľnej žene. Nakrúcalo sa nám veľmi príjemne. Adela je skvelá a Richard je obrovská osobnosť, človek s hlbokou dušou. Myslím, že všetci z toho mali dobrý pocit," dodáva režisér.

Na podčiarknutie platonických citov sa Adela a Richard v klipe ani raz nenachádzajú vedľa seba v jednom zábere (len vo forme projekcie), na jeseň ich však spolu určite uvidíte. Svoje vzájomné sympatie sa totiž nedávno rozhodli premeniť aj do spoločného turné. Zaznie na ňom nielen skladba Adieu Adele, ale aj ďalšie piesne z albumu 55 a tiež najväčšie hity Richardovej viac než 30-ročnej kariéry.

Ona a On Tour bude jedinečné, pretože fanúšikovia sa o legendárnom spevákovi dozvedia aj to, čo doteraz nikde nezaznelo. Hudobné bloky budú totiž pretkávať rozhovory vedené pohotovou moderátorkou. "Dúfam, že budem takou súznejúcou súčasťou turné, že ma tam bude tak akurát, že doplním, čo bude treba a že ľuďom sa to bude páčiť," uzatvára Adela Banášová. Spolu s Richardom navštívi desať miest od východného Slovenska až po Bratislavu. Vstupenky sú  k dispozícii v sieti www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

Ona a On Tour - Richard Müller a Adela Banášová:

2. 10. - Prešov, Kino Scala 
3. 10. - Košice, Spoločenský pavilón 
4. 10. - Humenné, Mestské kultúrne stredisko 
9. 10. - Lučenec, Kino Apollo 
10. 10. - Banská Bystrica, Športová hala
11. 10. - Nitra, PKO 
17. 10. - Bratislava, Istropolis - Veľká sála 
19. 10. - Trenčín, Mestská športová hala
24. 10. - Trnava, Holiday INN 
25. 10. - Žilina, Dom odborov 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Text: Hudba.sk (zdroj citácií: Nora Krchňáková/Propaganda House)
Foto: Youtube / Miro Mráz

Súvisiaci interpreti: Richard Müller