Úspešný folklórny formát RTVS a produkčnej spoločnosti NUNEZ NFE po nevídanom úspechu u slovenských televíznych divákov boduje aj za našimi hranicami v súťaži Pitch & Play Live.

Odborná komisia zaradila Zem spieva medzi troch finalistov prestížnej súťaže, ktorá je súčasťou medzinárodného televízneho veľtrhu NATPE. Ten sa uskutoční v Budapešti od 19. do 22. júna a práve tam bude oznámené meno víťaza. Spolu s organizátormi veľtrhu súťaž vyhlasuje CEETV - sieť televíznych expertov a profesionálov zo strednej a východnej Európy, ktorá sleduje vývoj na európskom televíznom trhu a aktuálne trendy na poli televíznych formátov v 20 európskych krajinách.

Pôvodnej slovenskej šou sa podarilo uspieť v konkurencii ďalších 10 formátov zo 7 krajín. O finalistoch rozhodli rešpektovaní televízni experti Samantha Ferguson (Banijay Rights), Jonathan Tuovinen (Rabbit Films), Elwin de Groot (Armoza Formats), Georgi R. Chakarov (CEETV) a Dann Novak (NATPE).

Každý z formátov bol posudzovaný na základe troch kritérií: originalita, univerzálnosťmedzinárodný televízny potenciál. Každý z členov komisie po posúdení uvedených kritérií hodnotil jednotlivé formáty na stupnici od 1 do 5 a televízne formáty z najvyšším počtom bodov sa dostali do finálovej trojky. Popri Zem spieva (52 bodov) sa do finále prebojovali slovinský program Start Up Slovenia (57 bodov) z produkcie televíznej spoločnosti POP TV a SuperYou! (53 bodov) ruskej televízie NTV. Viac o súťaži

Vypočujte si slovenskú hymnu v podaní finalistov Zem spieva:


Prečítajte si: 
Zem spieva: Najviac hlasov získal FS Urpín, víťazom je však samotný folklór

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér RTVS Juraj Kadáš.

Foto: Facebook.com/zemspieva