Anglická speváčka a skladateľka Charli XCX oznámila vydanie tretej štúdiovky. Album ponesie názov Charli a na trh sa dostane 13. septembra pod hlavičkou Atlantic Records.

Novinka bude mať 15 skladieb, z ktorých už 26-ročná interpretka predstavila počiny Blame It on Your Love so speváčkou Lizzo či 1999 so spevákom Troyeom Sivanom. Na albume sa okrem nich podieľali aj Christine and the Queens, Haim, Sky Ferreira, cupcakKe, Clairo, Yaeji, Big Freedia alebo Kim Petras.


Speváčka zároveň ohlásila turné po Európe a Severnej Amerike. V rámci koncertnej šnúry sa napríklad 12. novembra predstaví v Stodole vo Varšave. O deň neskôr zavíta do Prahy, kde zaspieva v klube Roxy.

Charli XCX, vlastným menom Charlotte Emma Aitchison, začala písať skladby už ako 14-ročná. Prvý album 14, ktorý však slúžil len na propagáciu a nedostal sa do predaja, vydala v roku 2008. V apríli 2013 sa na trh dostala jej debutová štúdiovka True Romance, na ktorú nadviazala v roku 2014 nahrávkou s názvom Sucker. S austrálskou rapperkou Iggy Azalea nahrala skladbu Fancy, ktorú americký magazín Billboard vyhlásil v roku 2014 za najväčší hit leta. Na konte má napríklad aj EP Vroom Vroom z februára 2016.


Tracklist albumu Charli XCX - Charli:
1 Next Level Charli
2 Gone (feat. Christine and the Queens)
3 Cross You Out (feat. Sky Ferreira)
4 1999 (feat. Troye Sivan)
5 Click (feat. Kim Petras and Tommy Cash)
6 Warm (feat. Haim)
7 Thoughts
8 Blame It on Your Love (feat. Lizzo)
9 White Mercedes
10 Silver Cross
11 I Don’t Wanna Know
12 Official
13 Shake It (feat. Big Freedia, cupcakKe, Brooke Candy and Pabllo Vittar)
14 February 2017 (feat. Clairo and Yaeji)
15 2099 (feat. Troye Sivan)

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/charlixcxmusic

Súvisiaci interpreti: Charli XCX