Meno Daniel Kapitán na hudobnej scéne rezonuje čoraz viac. Pred pár rokmi zaujal v televíznej speváckej súťaži, objavil sa v množstve spoluprác so slovenskými rapermi a na konci roka 2019 vydal sólový debutový album Kakashi. Čerstvý držiteľ ceny Objav roka v rámci Ruka Hore Awards teraz prichádza s novým singlom Superman.

Jeho hosťom v novinke je Dame z kapely DMS. Na skladbe sa podieľal aj Peter Pann ako hudobný producent a o mix a mastering sa postaral Marek Šurin. Spolu s novinkou Dano Kapitán ohlasuje aj novú EP nahrávku a spoluprácu s novou značkou Zrazoo Records.
 
"Som hrdý na to, že môžeme predstaviť ďalšieho člena labelu. Snažíme sa stále rozširovať naše portfólio o zaujímavých interpretov a máme radosť, že sa k nám po Dokkeytinovi do Zrazoo Records pridal práve Dano Kapitán, keďže jeho tvorba je u nás žánrovo ojedinelá. Svojím hlasom sa etabloval aj v hip-hopove komunite a má skvelý profesionálny prístup, čo je jeden z prvých predpokladov úspechu. Ako label mu chceme byť oporou hlavne z ekonomického a marketingového hľadiska, keďže vo vydavateľstve dávame umelcom absolútnu kreatívnu slobodu a podporujeme všetky ich bláznivé nápady. Naším hlavným cieľom je, aby sa interpret hudobne aj vizuálne rozvíjal a napredoval," hovorí CEO vydavateľstva Zrazoo Records Dalibor Frankovič.


O vizuál skladby sa postaral režisér Peso, ktorý pretransformoval oboch interpretov do dvoch najväčších komiksových velikánov z dielne DC Comics - Supermana a Batmana.

"Pôvodne to mal byť klasický hudobný videoklip, no keď sme to mali ísť natáčať, tak bol prísny lockdown, a preto sme sa rozhodli pre animovaný klip. Nakoniec som aj rád, lebo nesie kreslený príbeh, ktorý si ľudia viac prepoja s textovou výpoveďou. Aj samotný názov skladby Superman vznikol na základe môjho textu, keďže tam spomínam, že som padol 100x na zem, a tak mi to prišlo ako zaujímavá metafora, že aj Superman padol na zem a stále sa len ako keby z nej odrazil. Túto skladbu som mal nahratú už dávno a naša spolupráca s Damem vznikla úplnou náhodou. Keď som mu bol nahrávať na jeho album pasáž, tak som mu púšťal hudby na ten svoj a vybral si práve Supermana," vysvetľuje spevák.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Správu sme upravili.