Randal Agency pripravila na záver mesiaca pre temné duše poriadnu lahôdku. V posledný júnový deň bude v bratislavskom klube Randal skutočne horúco, do kotla totiž prihodia pravoslávni kňazi black metalu – Batushka (БАТЮШКА). O support sa postarajú Lunatic Gods, ktorí návštevníkom vyrozprávajú temné príbehy z Turca.


Jeden album stačil na to, aby dokázala poľská Batushka spraviť na metalovej scéne poriadny rozruch. Svojimi pravoslávnymi chorálmi priniesli do black metalu akési nóvum a čaro nepoznaného. Úspech albumu Litourgiya (2015) doslova zelektrizoval svet extrémneho metalu. Z anonymného projektu Krzysztofa Drabikowského sa Batushka stala jednou z najpopulárnejších black metalových kapiel na svete.

Zaujímavosťou je, že texty skupiny sú v staroslovienčine. Preto sú aj názvy niektorých nahrávok a samotné logo kapely štylizované v cyrilike - БАТЮШКА. Kapela sa po pandémii vracia na scénu so svojou novou nahrávkou. Панихида je poriadne rúhanie na pravoslávnej smútočnej bohoslužbe. Túto jedinečnú atmosféru temných východných rituálov budú mať možnosť zažiť metaloví fanúšikovia v Bratislave už o dva týždne - 30. júna. Začiatok koncertu je naplánovaný na 20:00.


Randal Club okrem poľskej senzácie rozozvučia aj príbehy z Turca či čias Dobšinského rozprávok. Postará sa o to martinská kapela Lunatic Gods, ktorú spoza bicej súpravy poháňa famózny český bubeník Marthus z Cradle of Filth.

Kapela sa naposledy predviedla v štyroch slovenských mestách počas jarného turné, ktoré malo veľký ohlas a dokázalo, že skupina je v parádnej forme. Fanúšikovia sa môžu tešiť na skladby zo stále aktuálneho albumu Turiec (2018) ako aj na najväčšie hity kapely z predošlých nahrávok.

Spojenie týchto dvoch kapiel sľubuje nevšedný zážitok, na ktorý tak ľahko nezabudnete. Všetky podrobnosti o koncerte nájdete na Facebook evente.


Redakciu Hudba.sk za Randal Agency informoval Stanislav "Stillborn" Černák. Správu sme upravili.