Po úspešnom bratislavskom Rádio Viva Abbey Road Night sa Miro Žbirka rozhodol užívať leto čiastočne oddychovaním, čiastočne hraním a prípravou prekvapení pre svojich fanúšikov. Po roku sa opäť vrátil do londýnskeho štúdia Abbey Road, kde sa stretol s producentom Robom Cassom a ďalšími muzikantmi a debatovali o možnostiach ďalšej spolupráce.

Vyzerá to tak, že sa čoskoro môžeme tešiť na zaujímavé prekvapenia a novinky z dielne Mira Žbirku. "Keď som už sem prišiel, tak určite neodídem len tak 'na prázdno'," povedal Miro s tajnostkárskym úsmevom.

Popri príprave prekvapení a oddychu počas leta Miro vystúpi aj na niekoľkých festivaloch: 25. júla exkluzívne s Moravskou filharmóniou Olomouc na Benátskej noci, 27. júla na Konopišti ako hosť programu Partička na vzduchu, 17. augusta na hrade Okoř a 30. augusta jediné slovenské festivalové vystúpenie so skupinou na Lodenici v Piešťanoch. 

Počas leta sa fanúšikovia môžu stať spolutvorcami videoklipu k skladbe In The Sun: "Horúce slnko, piesočnaté pláže, azúrovo modré more, relaxácia, zábava a dobrá nálada...To sú námety na stvárnenie pripravovaného letného videoklipu Mekyho Žbirku k piesni In The Sun. Nezahoďte svoju šancu zapísať sa do dejín populárnej hudby a buďte spolutvorcami klipu. Natočené videá z dovolenky posielajte prostredníctvom videoodpovedí a komentárov na tomto odkaze," hovorí správa o súťaži.  


V decembri vystúpi Miro Žbirka po veľmi dlhej dobe v Košiciach. "Minulý rok sme stihli so symfonickým programom iba koncerty v Prahe a Bratislave. Som to východniarom dlžný..." povedal spevák o pripravovanom koncerte v košickej Steel Aréne, ktorý sa uskutoční 21. decembra 2013. Predpredaj vstupeniek sa začína už tento týždeň.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka