Nakrúcanie videoklipu slovenskej kapely The Paranoid prerušila polícia. Formácia pripravovala video ku skladbe Čo cítiš? v opustených kasárňach v meste Klecany neďaleko Prahy, kde na nich strážcov zákona privolal jeden z tamojších obyvateľov, ktorému sa nepáčilo, že sa v areáli niečo deje.

"Celé nahrávanie sa konalo kúsok za Prahou v priestore opustených kasární v Klecanoch, kde asi pol hodinku riadneho nahrávania šlo všetko hladko až do okamihu, kedy sa pri točení jednej scény objavil neznámy muž na kolobežke s mobilom v ruke. Približne minútu si celé nahrávanie točil na video. Najskôr sme si mysleli, že je to nejaký fanúšik, ale opak bol pravdou. Okoloidúci pán sa rozhodol nahrať si tento počin na telefón a zavolať políciu," vysvetlil spevák Igor Belaj.

Policajtka, ktorá na miesto neskôr prišla, situáciu zhodnotila ako neoprávnené volanie polície, pretože kapela nerušila nočný pokoj ani nikoho naokolo, a pána poslala domov. Spomínaný videoklip Čo cítiš? si priaznivci The Paranoid budú môcť pozrieť od štvrtka 20. júla, kedy bude mať premiéru.

The Paranoid vznikli v roku 2002, no za svoj oficiálny začiatok považujú až rok 2007, keď do kapely prišiel gitarista Roman Birkuš. Prvý album s názvom Posledný nádych vydali v júli 2010. O dva roky neskôr uviedli na trh nahrávku Dva svety a v roku 2014 zase štúdiovku Sedem. Vlani v novembri predstavili zatiaľ poslednú nahrávku Tu a Teraz.

Zdroj: SITA
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: The Paranoid