Spevák a producent Andreas Imrich doposiaľ zverejnil tri single z pripravovaného sólového albumu. K poslednej zverejnenej pesničke Cestou, necestou, na ktorej spolupracoval s klávesákom Jakubom Tvrdíkom, teraz ponúka remix od piešťanského producenta Analogrunnera.


"Prvotný nápad vznikol po Radio_Head Awards na afterpárty v Nuspirite v hlave moderátora Miloša (Galagera), ktorý sa ma pýtal, či mám nejaký remix. A ja, že nemám a on že má nápad ako by som mať mohol a koho osloviť. Dal mi kontakt a už sme sa dali s Matúšom nejak dokopy, písali sme si cez Instagram poslal som exporty a on snáď za týždeň prišiel s takmer hotovým remixom," uviedol Andreas Imrich.

"Vokál bola stopa, na ktorú som sa rozhodol focusovat a v podstate celý chain vznikol cestou na divadelné predstavenie Lazarus vo vlaku. Zo začiatku som mal feedbacks veľmi rozpačité, bola to prílišná avantgarda, tak som sa rozhodol ho viac poľudštiť. Vznikli prvé modifikované spevové linky a doma v štúdiu k nim priplávala bublavá bassline ala Depeche Mode. A tam už smerovanie bolo zrejmé - hádam ešte nikdy som nepriznal svoje korene v elektronickej hudbe 80. rokov viac ako v tejto práci," hovorí piešťanský producet.

"Pure noise snares, triolové hihats a simple arpeggiá dodávajú spolu s "frajerským pomalým depeche spodkom" skladbe čiernočiernu náladu plnú zrnitých obrazov sidoliek, blond perodixových vlasov vejúcich ponad bdsm oblečko a holubovité pohyby hlavami ala Martin Gore. Kompozícia vznikla ešte pre Fletchovým odchodom, čiže sa dá s odstupom času považovať za vzdanie pocty tejto legendárnej kapele," dodáva Analogrunner.



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Andras Imrich. Text správy sme upravili.