Ondrej Zajac je menom dobre známym na stredoeurópskej scéne súčasnej hudby a gitarovej improvizácie. Okrem jeho sólovej práce je známy aj vďaka početným kolaboráciám s inými hudobníkmi (Banausoi, Data Koroptev) a umelcami z prostredia výtvarného umenia, filmu a iných médií, a tiež vystupovaním na prakticky všetkých dôležitých festivaloch, podujatiach či v kluboch (nielen) v stredueurópskom prostredí.

I Will Be Forgotten je Zajacov druhý dlhohrajúci album, prvým od ospevovaného Monolith (2016) a dvoch EP ICU (2017) a Sketches (2016). Počas rokov sa výrazne vyvíja a nenachádza finálne uspokojenie či zvuk, čo je výrazným motívom jeho tvorby. Zajac neustále mení svoj zvuk aj prístup, nestačí mu ľahko ohúriť či zveličovať. Práve v úprimnosti, krehkosti a integrite jeho tvorby počujeme Zajaca v najväčšej sile. Jeho hudba je takmer číry obsah, priama ako čiara a bezprostredná natoľko, že človeka vedie k bázni.

Album I Will Be Forgotten bol nahratý naživo v Divadle 29 v Pardubiciach počas dlhých hodín improvizácii a objavovania, neskôr zmixovaný a koprodukovaný Zajacovým dlhoročným spolupracovníkom Václavom Šafkom. Fotku na obal albumu odfotila jeho dvorná fotografka a ďalšia významná postava Barbora Girmanová.

I Will Be Forgotten vychádza na platni ako devätnásty release pod značkou slovenského romantického // experimentálneho vydavateľstva Weltschmerzen, zameraného na emočne vyhrotenú, ľudsky prepojenú a zvukovo vyhranenú súčasnú hudbu. Album vychádza 15. júla na platni a čoskoro aj na všetkých streamovacích platformách.

Tvorbu a vydanie albumu podporili z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, Ministerstvo kultúry Českej republiky, Mesto Pardubice a Pardubický kraj.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytlo vydavateľstvo Weltschmerzen.