V prírodnom prostredí pod Smolenickým zámkom budú v nedeľu 19. augusta koncertovať speváčky Sima Martausová a Jana Kirschner. Na lúke pod zámockými hradbami so zaujímavou akustikou predstavia to najlepšie zo svojej tvorby.

Ako prvá o 19:30 na pódium vystúpi Sima Martausová. Neskôr ju vystrieda Jana Kirschner s projektom Komorne. V rámci neho zaznejú piesne z albumov Krajina Rovina (2010), Moruša biela & čierna (2014), ale aj staršie hity v úplne novom šate a so sprievodom sláčikového zoskupenia Spectrum Quartett pod vedením Jána Kružliaka. Vstupenky na koncert sú dostupné v sieti Predpredaj.sk


Koncert Simy Martausovej a Jany Kirschner je súčasťou Smolenického kultúrneho leta, ktoré pripravuje občianske združenie Smoleničan. To na začiatku prázdnin otvoril koncert skupiny Vidiek a neskôr v Smoleniciach spievali aj Peter Lipa a Milan Lasica. Súčasťou kultúrneho leta boli aj Dračie dni na zámku a ďalšie aktivity.

Smolenický zámok je jedným z najmladších a najkrajších na Slovensku. S jeho stavbou na mieste pôvodného hradu začali v polovici 19. storočia Pálffyovci. V súčasnosti slúži Slovenskej akadémii vied. Pre verejnosť je sprístupnený najmä cez letné prázdniny.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: SITA
Foto: koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová