Pražská skupina Sunflower Caravan vydáva v týchto dňoch už tretí singel z chystanej štúdiovej platne nazvanej Corners. Skladbu sprevádza živelný videoklip, natočený v priestoroch pražského nahrávacieho štúdia Faust records, kde sa natáčala aj značná časť chystanej dosky.

Skladba nazvaná The Business (Will Carry on as Usual) štýlovo kontrastuje s posledným singlom Alright. Jej základným stavebným prvkom je ostrý rockový riff hraný na klávesy. "The Business bude asi najtvrdšou skladbou na našom novom albume. Zastupuje rock'n'rollovú polohu kapely, ktorú poznajú fanúšikovia hlavne z našich živých vystúpení. Je to tiež jedna z mála piesní, ktorá nemá klasickú formu zloženú zo slôh a refrénov. Song stojí na jednom "gitarovom" riffe, a ako už u nás býva zvykom, nie je hraný na elektrickú gitaru, ale na vintage klávesový nastroj Clavinet zo sedemdesiatych rokov, prehnaný cez gitarové combo," uviedol k novému singlu Andy Čermak, frontman, klávesista a dvorný skladateľ skupiny.


Text pojednáva o situácii, ktorú asi mnohí dobre poznajú. Príde za vami niekto, s kým vy sa nechcete baviť, ale pretože mienite byť milý, dotyčného hneď neodoženie. Môže sa vám tak ale stať, že vám daný človek skazí celý večer. Táto skladba umožňuje vykričať to z plných pľúc. Samozrejme je to celé brané s nadhľadom a vtipom, ale rozhodne to ladí so surovým štýlom tejto piesne.

Kapela Sunflower Caravan vydala začiatokom tohto roka prvý singel nazvaný Kind of Happy. Na konci apríla nasledovala ďalšia pieseň s názvom Alright. Vydanie druhého singla sprevádzal klip vyprodukovaný práve lídrom skupiny, Andym Čermakom, a bol koncipovaný ako darček pre fanúšikov v dobe karantény, kedy väčšina ľudí bola "uväznená" vo svojich domovoch, mimo bežný režim. Aktuálny singel je sprevádzaný videoklipom, na ktorom kapela spolupracovala s Davidom Stejskalom, talentovaným mladým tvorcom, ktorý svoje skúsenosti nadobudol okrem iného pri štúdiách vo Veľkej Británii.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/sunflowercaravan

Súvisiaci interpreti: Sunflower Caravan