Škótske rockové duo Honeyblood začína pracovať na treťom albume. Skupina prezradila informáciu v rozhovore pre britský magazín New Musical Express (NME).

"Práve začíname s písaním skladieb pre album číslo tri," povedala bubeníčka Cat Myers. "Je to zábava, pretože sme naozaj na začiatku tvorby a nevieme, kam sa to celé pohne. Môže to ísť hocikam," dodala speváčka a gitaristka Stina Tweeddale.

Duo Honeyblood vzniklo v roku 2012 v Glasgowe v zložení Stina Tweeddale (spev, gitara) a Shona McVicar (bicie). V roku 2012 nahrali v kúpeľni na jeden mikrofón dve skladby, ktoré vyšli na kazete Thrift Shop. O dva roky neskôr z kapely odišla McVicar a nahradila ju Cat Myers.

V júli 2014 uviedli na trh debutový, eponymný album, na ktorom sa podieľal producent Peter Katis. Nahrali ho za desať dní v jeho Tarquin Studios v Connecticute. Vlani v novembri uviedli na trh druhú štúdiovku Babes Never Die. Vystúpili na podujatiach ako Pohoda, T in The Park či SXSW. Robili predskokana kapelám Foo Fighters, Palma Violets či Deap Vally.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/yumhoneyblood