Anglická skupina Gorillaz zverejnila videoklip k singlu Tranz. Novinka je podľa vyhlásenia formácie jej "vôbec prvým videom z živého vystúpenia".

Klip s psychedelickými motívmi vznikol v réžii Jamieho Hewletta a Nicosa Liveseyho, ktorí spolupracovali s produkčnými spoločnosťami Blinkink a Eddy. Tranz je šiestym singlom zo zatiaľ posledného albumu Gorillaz The Now Now (2018).


Virtuálnu skupinu Gorillaz vytvorili v roku 1998 Damon Albarn a zmienený Jamie Hewlett, pričom jej členmi sú fiktívni hudobníci 2-D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs. Debutový, eponymný album vydali v roku 2001. Po ňom nasledovali nahrávky Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011), po ktorej si dala formácia prestávku. Vlani uviedli na trh album Humanz a tento rok v júni spomínaný The Now Now. Na konte majú hity ako Clint Eastwood (feat. Del The Funky Homosapien), 19-2000, Feel Good Inc. (feat. De La Soul), Dare (feat. Shaun Ryder) alebo Dirty Harry (feat. Bootie Brown). Podarilo sa im získať napríklad Grammy, BRIT Award, NME Award alebo dve MTV Video Music Awards.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, Nme.com, archív)
Foto: Jamie Hewlett

Súvisiaci interpreti: Gorillaz