Kanadský hudobník Neil Young zverejnil skladbu Rainbow of Colors. Novinka sa bude nachádzať na albume Colorado, ktorý nahral s formáciou Crazy Horse. Štúdiovka sa dostane na trh 25. októbra. Muzikant z nej predtým ponúkol pieseň Milky Way.

Rainbow of Colors odkazuje na boj proti klimatickým zmenám. "Hlavnou myšlienkou tejto piesne je, že sme v tom všetci spolu. Rozdeľovanie na rasy a farby je už dávno za nami. Zem je pod priamou hrozbou klimatickej zmeny, my sa nachádzame uprostred krízy uvedomenia si toho, že všetci spoločne predstavujeme jeden celok. Naši lídri túto skutočnosť stále nevedia pochopiť. Sú pohltení vlastnými programami a pre stromy nevidia les," uviedol 73-ročný spevák na margo piesne.


Neil Percival Young spoluzakladal v roku 1966 kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria napríklad Harvest (1972), On the Beach (1974), Comes a Time (1978), Harvest Moon (1992), Mirror Ball (1995), Prairie Wind (2005), Living With War (2006) či Le Noise (2010). Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards.

Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara. V roku 2012 mu vyšla autobiografia Waging Heavy Peace: A Hippie Dream.

Zdroj: SITA (consequenceofsound.net, archív)
Foto: AP Photo/The Canadian Press, Mark Blinch

Súvisiaci interpreti: Crazy Horse, Neil Young