Na jar sa vydal na virtuálne Rande s Berenikou Suchánkovou, pred prázdninami bol V toleranci s Terezou Balonovou a teraz je jednoducho Vpoho. Michal Horák je v posledných mesiacoch na roztrhanie. A ako dokazuje nový klip, hlavu si z toho rozhodne nerobí. Naopak, dobre sa baví a nerozhodí ho ani voľný pád alebo mať za šéfa hviezdneho Hynka Čermáka.

Baviť sa môžu s Michalom i jeho fanúšikovia, a to nielen na novom klipe, ale už čoskoro tiež na spoločnom turné s Voxelom s výstižným názvom Snad někdo přijde. "Najbližšie zo všetkých lokácií a rolí mi bolo asi prostredie letiska, to ma odmalička fascinovalo," komentuje Horák skutočnosť, že v priebehu pár minút vystriedal v novom výpravnom klipe v réžii Martina Hammerschlaga okrem iného rolu baristu, basketbalistu-rapera, zvládol sa stať zamestnancom storočia a ako pilot-kaskadér pod dohľadom profesionálov z Volnýpád.cz si vyskúšal i tandemový zoskok z lietadla.

"Na to, že mám tieto adrenalínové záležitosti rád a už som skúsil všeličo vrátane skoku na lane, tak zo zoskoku zo 4 km som bol teda vystrašený ako blázon. A to som dokonca počas natáčania skákal dvakrát, raz na skúšku a raz naostro. Ale musím povedať, že by som si to pokojne zopakoval, bol to neskutočný zážitok," dodáva pesničkár, ktorý sa okrem stále stúpajúcej priazne fanúšikov teší z nominácie na Objav roka vo fanúšikovskej Ankete Žebřík 2019 i z návštevnosti a prijatia veľmi úspešného prvého samostatného turné, ktoré zakončí 23. septembra v Českých Budějoviciach.


Turné s Voxelom

Dlho ale odpočívať nebude. Svoj nový, príjemne chytľavý a (obzvlášť v týchto dňoch a týždňoch) sviežo pozitívny singel totiž okrem samostatných vystúpení predstaví naživo spoločne s ďalšími hitmi z vlaňajšieho debutu Michalovo cédéčko i v úvode spomínanými skladbami v priebehu októbra až decembra na Snad někdo přijde tour.

To absolvuje spoločne so svojím dlhoročným kamarátom a žánrovo spriazneným pesničkárom Voxelom, pričom fanúšikovia sa podľa Horákových slov rozhodne môžu tešiť na omnoho viac než len "obyčajný dvojkoncert": "Predovšetkým chceme s Voxelom oba koncerty trochu prepojiť. Môj huslista Adam a Vaškov basista Milan spolu koniec-koncov niekoľkokrát ako správni folkloristi hrali a celá naša turnéčková banda už sa tiež pozná nejaký ten piatok, takže je načase dať niečo poriadneho spoločne dokopy. Navyše si ideme na jednej vlne humoru i hudobného vkusu, čo je proste skvelé."

"S Michalom sme si sadli snáď hneď a už v tej dobe mi napadlo, že nejaký spoločný koncert by mohol byť veľmi fajn. Ako tento nápad dozrieval, naše kamarátstvo sa utužilo, tak sme sa rozhodli to vziať od podlahy a urobiť rovno poriadne spoločné celorepublikové turné. Hosťovali sme si navzájom na albumoch, klipoch i koncertoch, tak je viac než jasné, že sa proste máme radi. A v podobnom priateľskom a hosťujúcom duchu sa ponesie celá naša šnúra," dodáva k tomu Voxel. So svojimi chytľavými piesňami, ktoré si fanúšikovia budú spievať od prvého refrénu a len tak ich z hlavy nevyženú, sa Michal Horák a Voxel chystajú do 13 českých a moravských miest. Kompletný zoznam všetkých zastávok nájdete na Michalovom webe.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk posyktla Adriána Čahojová z vydavateľstva Supraphon.

Foto: Kryštof Gráf