Kultová bratislavská skupina Slobodná Európa v dňoch 24. a 25. októbra odohrá svoje jediné vystúpenia v tomto roku v Bratislave. Uskutočnia sa v prostredí ich domovského Randal klubu. Ako nám prezradil spevák Whisky, okrem atraktívnej predkapely sa fanúšikovia môžu tešiť aj na ďalšie prekvapenia.

Slobodná Európa na koncertoch predstaví prierez svojou tvorbou. Tento rok v januári skupina zverejnila nový singel Kríza, ktorý predznamenáva dlho očakávaný štvrtý štúdiový album. Prvá nahrávka po dlhých deviatich rokoch mala vyjsť ešte pred letom a mala byť pokrstená v júli na Bažant Pohode, no fanúšikovia na ňu ešte stále čakajú.

"Nemáme sa kam ponáhľať. Čakáme až dostaneme z materiálu na album zimomriavky a potom ho nahráme," povedal pre Hudba.sk spevák kapely Whisky a dodal, že na koncertoch v Randali možno fanúšikov prekvapia. Nespresnil však, či pôjde o nové skladby z pripravovaného albumu alebo prekvapia niečím iným.

Hosťom obidvoch večerov bude s veľkým záujmom očakávaný projekt Hviezda z prostredia bratislavského undergroundu, ktorý tvoria bývalí členovia kapiel Kosa z nosa, Med a Accidents Happen.

V predvečer koncertov (23.10.) Whisky premietne svoje komentované cestovateľské kino z Južnej Ameriky v susednom klube U Očka, kde bude taktiež možné zakúpiť vstupenky na oba koncerty. Tie sú v cene 7 eur v predpredaji aj priamo v pokladni klubu Randal (budova YMCA).

Zdroj: Whisky
Foto: archív S.E.

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa